![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, może Wy pomożecie, otóż mam problem z prostą instrukcją else, chciałbym zrobić to w jednej instrukcji wyciągając oddzielnie wszystkie 3 wydziały. Jakies ciekawe solucje?
KOD :
a błąd mam przy lini 102 . ( ! ) Parse error: syntax error, unexpected 'else' (T_ELSE) in C:\wamp\www\html5_inline\index.php on line 102 Nie wiem albo jestem ślepy i coś zgubiłem albo jestem zaawansowanym laikiem w php. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zamiast else
i chyba powinienes mieć elseif 2. Przy tych else'ach nie otwierasz klamerek, a pomimo tego masz zamkniecie |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
wywal wszystkie smieci a zostaw to co wazne i masz
if { } else { else } Naprawde nie widzisz tu bledu? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobilem tak jak nospor , dodalem tylko te smieci bym mogl edytowac tabele i Parse error: syntax error, unexpected 'else' (T_ELSE) a dokładniej przy tym "{ else ($row3 = mysqli_fetch_array($queryRecords3)) " EDIT: widocznie za mocno kombinuje i sie juz totalnie pogubiłem, tak to jest jak sie siedzi i sie wali codziennie po 5-8h w php z książką i wtedy człowiek ślepoty dostaje i mózg traci.... Ten post edytował nasghulpl 20.09.2016, 10:26:16 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nic nie zmieniles. Dalej jak miales
if { } else { else } tak i masz :/ -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat tak to jest jak sie siedzi i sie wali codziennie po 5-8h w php Myślę, że duża część użytkowników siedzi i "wali" codziennie po przynajmniej 8h w PHP i żyje. Kwestia raczej tego, żeby się ogarnąć i czytać co ludzie do Ciebie piszą. |
|
|
![]()
|
|
Ale on wali z ksiazka. Ksiazka dodaje +50% do liczby godzin
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Na pewno masz racje ![]() Edit: pousuwałem te klamerki ale tak czy siak przy elseif while($row2 = mysqli_fetch_array($queryRecords)) tak samo. Tak przyznam sie mam jakiegoś raka mózgu dzisiaj i nie kontaktuje. A i nie jestem pewien czy dobrze ze wrzuciłem while do elseif ![]() Ten post edytował nasghulpl 20.09.2016, 10:35:48 |
|
|
![]()
|
|
To podpowiem...
Cytat 2. Przy tych else'ach nie otwierasz klamerek, a pomimo tego masz zamkniecie Może więc dodasz te " { " po elseif i while i dodatkowo jakiś warunek do elseif? |
|
|
![]()
|
|
To podpowiem... Może więc dodasz te " { " po elseif i while i dodatkowo jakiś warunek do elseif?
Nie mam pojęcia, poddaje się , tak czy siak dzięki za szczere chęci pomocy. Cytat Parse error: syntax error, unexpected 'else' (T_ELSE) Dalej i tak nie rozumiem tego błędu skoro klamry są w miare okej poukładane.
|
|
|
![]()
|
|
W miare ok poukladane klamry?
To jeszcze raz....
Masz szablon, uzupełnij. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 17:45 |