![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 328 Pomógł: 3 Dołączył: 10.07.2016 Skąd: UK-raine Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Pisząc a właściwie dopisując fragment do istniejącego kodu miałem w założeniu jako efekt końcowy dostać listę 10 losowo wybranych ID spośród kilkuset spełniających wymagania, coś jednak nie za bardzo mi wyszło bo zamiast 10 dostaję jeden albo wcale .... nie moge dojść dlaczego tak się dzieje. Oto kod:
Ten post edytował PHPRexio 26.08.2016, 08:48:03 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj dodać nieco losowości zapytaniu:
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj dodać nieco losowości zapytaniu:
Od kiedy jestem tutaj na forum, zawszę słyszę nigdy nie stosować ORDER BY RAND() - nie sądzę aby coś się zmieniło od tamtej pory. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Rysh - Nie przesadzaj, wydajność w tym przypadku nie ma kluczowego znaczenia, potrzeba 10 losowych rekordów spośród "kilkuset spełniających wymagania". Poza tym powodzenia z kolekcjami magento i wymyślaniem w jaki sposób wyciągnąć 10 losowych rekordów w inny sposób.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 00:31 |