![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przygotowuję formularz do zamawiania mebli o mniej więcej takiej konstrukcji:
Funkcja sendForm() nie robi nic innego jak: $(''#furniture_item'').submit(). A teraz w czym problem: Chcę zrobić aby funkcja 'addFurniture()' dodaje kolejny identyczny <div> z formularzami. Dla przykładu po kliknięciu 'Dodaj mebel' kod będzie wyglądał tak:
Analogicznie po dodaniu kolejnego mebla takich divów będzie 3. Pytanie: jak po kliknięciu 'Dalej' wysłać w $_poscie dane wszystkich formualrzy 'furniture_itemX' (x=numer)? Może to lepiej zrobić jakoś przy pomocy cookies? Z góry dzięki za pomoc. ps. 'Dalej' przenosi do drugiej części czyli podania danych zamawiającego. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przekombinowales z tymi formami... Ma byc tylko jeden FORM a w nim pola ktore chcesz miec
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Faktycznie to było przekombinowane... zrobiłem tak dlatego bo CakePHP generował mi ajaxa, który odświeżał wszystkie selecty (niezależnie od tego, który był zmieniany) w pojedynczym formie. Po napisaniu kodu ajax w JQ wszystko gra jak powinno i udało się to zrobić w jednym formie.
temat można zamknąć:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:41 |