![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki blad: #1235 - This version of MariaDB doesn't yet support 'LIMIT & IN/ALL/ANY/SOME subquery' Jak poprawic to zapytanie? #Wersja klienta bazy danych: libmysql - mysqlnd 5.0.11-dev Ten post edytował eminiasty 24.07.2016, 17:06:57 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. O aliasach słyszałeś?
2. Problem błędu możesz rozwiązać stosując (zamiast NOT IN) "LEFT JOINa z NULLem" 3. to i tak się nie uda (nie powinno się udać), gdyż wyświetlasz * z trzech tabel a grupowanie robisz tylko po id z jednej. 4. Widzę, że w zapytaniu głównym i tym w NOT IN masz dokładnie takie samo złączenie... Może więc zamiast tego całego NOT IN dać LIMIT 100 OFFSET 4 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapytanie ma dzialac w karuzeli 3 wyswietlenia, potem nastepne 3 - te ktore juz byly itd...
wiec. 4. odpada limit ( co daje offset?) 2. probowalem ale nie pomaga 1. nie wiem co to chyba ze chodzi o to as inna_nazwa? 3. nie wiem jak wcisnac grupowanie do pierwszego zapytania bo jest ono po where a zeby zrobic not in musze konczyc warunkiem to zapytanie
Teoretycznie problem jest prosty Mam X (ogloszen , obrazkow, czegos tam..) , wyswietlam 3 szt z tego i odejmuje X-3=y. Po czym chce wyswietlic zapytanie ktore da mi y czyli wszystko bez tych trzech. Stworzylem takie rozwiazanie jednak wyswietla ono po jednym rekordzie a chcialbym po 3 jednoczesnie probowalem gdzies petle wcisnac
aczkolwiek to nie pomaga Jakiś pomysł na rozwiązanie tego? Ma być to bootstrapowa karuzela wyświetlająca po 3 zdjecia kazde kolejne przejscie nie uwzglednia poprzedniego.
up |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Teoretycznie problem jest prosty Mam X (ogloszen , obrazkow, czegos tam..) , wyswietlam 3 szt z tego i odejmuje X-3=y. Po czym chce wyswietlic zapytanie ktore da mi y czyli wszystko bez tych trzech. Klasyczne LIMIT x OFFSET y (i lepiej zapisywać to właśnie tak, a nie LIMIT y, x) |
|
|
![]()
|
|
Zrobilem cos takiego ale nie do konca dziala, bez petli owszem jednak chcialbym zastosowac takie rozwiazanie:
pierwszy arg- limit drugi arg - offset
Blad: i nie przeskakuje do kolejnego elementu karuzeli Ten post edytował eminiasty 31.07.2016, 10:13:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pętli zmienna $i nie samo i.
Czytaj komunikaty zawsze. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:13 |