![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem nakładkę do gry Ogame uzywając PHP, CSS i HTML. Jest bardzo prosta.
Zarejestrowany użytkownik może się zalogować. Po zalogowaniu pokazuje się strona oparta na html. Po lewej shoutbox po prawej iframe z oknem gry. Wykorzystałem tam opcję iframe a może mógłbym include lub require, ale nie wiem, czy da się wpisać adres internetowy a nie plik php. Do Ogame można używać dodatku przeglądarki antiogame. Rzecz w tym, że przy użyciu iframe owe rozszerzenie nie działa. Co zrobić, żeby to owo moje iframe "akceptowało" dodatek antiogame? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 34 Dołączył: 16.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem co to za dodatek ani jak on działa, ale może on np sprawdzać adres przeglądarki i jeśli odpalona jest gra to dopiero wtedy się uruchamiać. Ty natomiast odpalasz ją przez iframe więc adres nie ma nic wspólnego z ową grą. To oczywiście tylko teoria, jeśli istnieje jakaś dokumentacja dodatku, bądź jest on udostępniany na zasadzie open source to pobierz i ewentualnie zmień pod swoją witrynę.
No a jeśli program faktycznie wykorzystuje adres przeglądarki to możesz spróbować trochę go oszukać i w swoim programie, przy pomocy zmiennej get wrzucać coś w stylu ?urlGame=www.ogame.pl :-D |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
AntiGame - link do oficjalnej strony.
Ogame to gra przeglądarkowa. Dodatek instalowany jak każdy inny, do przeglądarki, zmienia lekko widok samej gry. (IMG:http://i49.tinypic.com/1zvevt.jpg) Bardzo możliwe, że jest tak jak mówisz. Jako, że jestem początkujący proszę o radę, jak mam tutaj użyć GET. Bardzo mi zależy, ponieważ bez tego dodatku moja nakładka jest bezużyteczna. Gdyby działała korzystałoby z niej codziennie 20 osób. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 531 Pomógł: 55 Dołączył: 3.01.2016 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Stworzyłem nakładkę do gry Ogame uzywając PHP, CSS i HTML. Jest bardzo prosta. Zarejestrowany użytkownik może się zalogować. Po zalogowaniu pokazuje się strona oparta na html. Po lewej shoutbox po prawej iframe z oknem gry. Wykorzystałem tam opcję iframe a może mógłbym include lub require, ale nie wiem, czy da się wpisać adres internetowy a nie plik php. Do Ogame można używać dodatku przeglądarki antiogame. Rzecz w tym, że przy użyciu iframe owe rozszerzenie nie działa. Co zrobić, żeby to owo moje iframe "akceptowało" dodatek antiogame? Dodatki tego typu działają na DOMie a twój DOM jest w kosmosie więc moim zdaniem nie da rady, no chyba ze przerobisz nakładkę Anti.. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) PS. Jeśli ten Twój dodatek przerobisz na AJAXA to wtedy Antion będzie działał, tak sadzę. Ten post edytował LowiczakPL 7.07.2016, 20:00:21 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, ale nie mam pojęcia jak to zrobić. Wątek niestety do zamknięcia.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 00:33 |