Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [HTML][PHP]dodatek antiogame nie działa po użyciu iframe
brychu

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Stworzyłem nakładkę do gry Ogame uzywając PHP, CSS i HTML. Jest bardzo prosta.
Zarejestrowany użytkownik może się zalogować. Po zalogowaniu pokazuje się strona oparta na html. Po lewej shoutbox po prawej iframe z oknem gry.
Wykorzystałem tam opcję iframe a może mógłbym include lub require, ale nie wiem, czy da się wpisać adres internetowy a nie plik php.
Do Ogame można używać dodatku przeglądarki antiogame. Rzecz w tym, że przy użyciu iframe owe rozszerzenie nie działa.
Co zrobić, żeby to owo moje iframe "akceptowało" dodatek antiogame?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
Star

-----

Nie wiem co to za dodatek ani jak on działa, ale może on np sprawdzać adres przeglądarki i jeśli odpalona jest gra to dopiero wtedy się uruchamiać. Ty natomiast odpalasz ją przez iframe więc adres nie ma nic wspólnego z ową grą. To oczywiście tylko teoria, jeśli istnieje jakaś dokumentacja dodatku, bądź jest on udostępniany na zasadzie open source to pobierz i ewentualnie zmień pod swoją witrynę.
No a jeśli program faktycznie wykorzystuje adres przeglądarki to możesz spróbować trochę go oszukać i w swoim programie, przy pomocy zmiennej get wrzucać coś w stylu ?urlGame=www.ogame.pl :-D
+Quote Post
brychu

-----

AntiGame - link do oficjalnej strony.

Ogame to gra przeglądarkowa. Dodatek instalowany jak każdy inny, do przeglądarki, zmienia lekko widok samej gry.

(IMG:http://i49.tinypic.com/1zvevt.jpg)

Bardzo możliwe, że jest tak jak mówisz. Jako, że jestem początkujący proszę o radę, jak mam tutaj użyć GET.
Bardzo mi zależy, ponieważ bez tego dodatku moja nakładka jest bezużyteczna. Gdyby działała korzystałoby z niej codziennie 20 osób.
+Quote Post
LowiczakPL

-----

Cytat(brychu @ 7.07.2016, 01:24:00 ) *
Stworzyłem nakładkę do gry Ogame uzywając PHP, CSS i HTML. Jest bardzo prosta.
Zarejestrowany użytkownik może się zalogować. Po zalogowaniu pokazuje się strona oparta na html. Po lewej shoutbox po prawej iframe z oknem gry.
Wykorzystałem tam opcję iframe a może mógłbym include lub require, ale nie wiem, czy da się wpisać adres internetowy a nie plik php.
Do Ogame można używać dodatku przeglądarki antiogame. Rzecz w tym, że przy użyciu iframe owe rozszerzenie nie działa.
Co zrobić, żeby to owo moje iframe "akceptowało" dodatek antiogame?

Dodatki tego typu działają na DOMie a twój DOM jest w kosmosie więc moim zdaniem nie da rady, no chyba ze przerobisz nakładkę Anti.. (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)

PS. Jeśli ten Twój dodatek przerobisz na AJAXA to wtedy Antion będzie działał, tak sadzę.

Ten post edytował LowiczakPL 7.07.2016, 20:00:21
+Quote Post
brychu

-----

Dzięki, ale nie mam pojęcia jak to zrobić. Wątek niestety do zamknięcia.
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 16.09.2025 - 00:33