![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Siedze od jakiegos czasu nad wydawaloby sie prosta rzecza, a jednak nie wiem, jak naprawic problem. Chce przekazac 2 parametry: status produktu oraz jego id do url'a przy uzyciu JS. W templatce mam taki oto fragment kodu:
W pliku routing.yml widnieje zapis:
Fragment z kontrolera:
W kontrolerze zrobiłem sobie podgląd na wartosci parametrow i okazuje sie, ze zostały one sklejone. Dla statusu 0 i produktu o id=7 parametr $status przyjmuje wartosc: 022227. Parametr id przyjmuje zas wartosc 2222. Jesli dokonam malej zmiany w postaci:
w kontrolerze parametr $status przyjmuje wartosc: 0,7. Zatem istnieje mozliwosc zamiany stringa na tablice i pobranie jej ostatniego elementu, ktory bedzie w tym wypadku id produktu. Czy ktos z Was zna mniej inwazyjny sposob, aby przekazac te 2 parametry do url'a via ajax i w kontrolerze pozbyc sie zbednego kodu? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
skoro url ma wygladac tak:
/admin/updateisactive/{status}/{id} to czemu w ajax generujesz /admin/updateisactive/{status}{id}/{id} (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Totalnie bez sensu... Poza tym czemu poprostu nie wyslesz tych warosci jako parametry POST tylko pchasz je do URL? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam to
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 22:51 |