![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2009 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Tworzę stronę opartą o framework Symfony 3.0 i dotarłem do momentu, w którym nie za bardzo wiem jak go rozwiązać. Przykładowo: mam takie encje AbstractTaxonomy:
Params:
ParamsValue:
Offer:
OfferParams:
Chciałbym wygenerować teraz formularz dodania nowego rekordu dla encji Offer zakładając, że baza danych zawiera odpowiednio wartości: Params:
ParamsValue:
Jedyne rozwiązanie jakie przychodzi mi do głowy to pobranie dostępnych parametrów wraz z ich wartościami w kontrolerze i przekazanie do widoku gdzie przy użyciu pętli wygeneruje odpowiednie pola formularza np: select. Następnie podczas dodawania ogłoszenia do bazy ręcznie pobiorę wybrane wartości i dodam je do encji offerParams. Zastanawiam się czy by można było wykonać to przy pomocy formBuildera ewentualnie jakiś inny sensowny i bezpieczny sposób? Ten post edytował Adis92 13.05.2016, 13:30:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi się, że jak dobrze pokombinujesz z Form Collections to się uda, ale nie jestem pewien (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 531 Pomógł: 55 Dołączył: 3.01.2016 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a to nie robi się komendą w stylu
php app/console generate:doctrine:form AcmeBlogBundle:Post |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 22 Dołączył: 10.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy cię dobrze zrozumiałem ale nie musisz w pętli generować selecta. Masz gotowy typ http://symfony.com/doc/current/reference/f...pes/entity.html
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 12:12 |