![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc tak. Mam dajmy taki tekst
Kod hjsagdasd <!-- START cos --> {cos.HEADER} <!--END cos --> fgdgdfg i nie wiem jak sprawdzic czy element "{cos.HEADER}" lezy pomiedzy "<!-- START cos -->" i "<!--END cos -->" Może ktos podać jakąś pomocna funkcje lub/i przykladowy kod? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
można to zrobić explodem, najpierw wyszukać <!-- START cos -->, a później wyszukać <!--END cos -->, i powinno działać (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
dodam kod:
i później sprawdzamy czy ciągi znaków są takie same. Ten post edytował quex 14.01.2005, 15:55:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 22.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm z tego co patrz ne ten skrypt to on mi wyswietli te szukane słowo tak?
A mi chodzi o to by zwrozilo true albo false w zaleznosci czy znajduje sie pomiedzy tymi wierszami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy działa... pozdro (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
A więc zastosowałem metode quex. Można powiedziec ze prawie działa. Przedstawie zawartosc pliku index.tpl
Kod <!-- BEGIN bum --> {bum.HEADER} <!-- END bum --> i niestety jak jest w powyzszym stanie skrypt mi nie działa, zato jak jest Kod <!-- BEGIN bum -->{bum.HEADER}<!-- END bum --> tak to mi działa ale zato mi to nie pasuje. Ale nie moze byc takze Kod <!-- BEGIN bum -->{bum.HEADER}<br><!-- END bum --> Wiec jeszcze gorzej. Ponizej przedstawiam czesc funkcji ktorej uzywam do kompilacji
---EDIT---- hmm wymysliłem inny kod
Ale on rownierz nie zamienia mi Kod <!-- BEGIN bum --> <font color="red">{bum.HEADER}</font> <!-- END bum --> Ale już zamienia mi taki kod Kod <!-- BEGIN bum --><font color="red">{bum.HEADER}</font><!-- END bum --> Bóg zapłać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Major @ 2005-01-14 15:26:56) i nie wiem jak sprawdzic czy element "{cos.HEADER}" lezy pomiedzy "<!-- START cos -->" i "<!--END cos -->"
nie wystarczy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował DaNTe 15.01.2005, 14:21:23 |
|
|
![]()
|
|
Ale to bedzie mi dzialac jak bedzie <!-- BEGIN bum --><font color="red">{bum.HEADER}</font><!-- END bum --> Ale juz nie bedzie jak <!-- BEGIN bum -->
<font color="red">{bum.HEADER}</font> <!-- END bum --> Wydaje mi sie ze cos nei tak jest z preg_match |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Czy ty człowieku potrafisz przeczytać wszystkie posty (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Część z nich odpowiada w całości na Twoje pytanie ale po części...
2. Oto kod zlepiony z tego topica:
Wystarczyło dodać \n po pierwszym --> i przed drugim <!--. Jeżeli sam nie zaczniesz szukać rozwiązania to przykro mi ale nie będziemy dawać Ci gotowców.... |
|
|
![]()
|
|
Tiraeth, nie denerwuj sie...
Robiłem tak jak mówiles, dodawalem /n do mojego sposobu ale nie działało. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
/n to nie to samo co \n
|
|
|
![]()
|
|
Ehh to była akurat 'literowka' ale wkodzie mialem ok czyli \n
|
|
|
![]()
|
|
Aby \n było traktowane jako przejście do nowej linii (znak nowej linii) musi być umieszczone w podwójnym cudzysłowiu....
Kod "\n"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Major @ 2005-01-15 15:31:23) Ale to bedzie mi dzialac jak bedzie A sprawdziles ? Modyfikator /s powinien zalatwiac sprawe. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:27 |