![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, Mam pewien problem odnośnie mojej strony... wszystko mi się udawało wszystko działa do momentu... zatrzymuje się na wyszukiwarce, tzn potrzebuje zrobić pole typu Input Text dzięki któremu po wpisaniu wyświetliłyby mi się konkretne rekordy a mianowicie chodzi mi o DATY. potrzebuje zrobić wyszukiwarkę która wyświetli mi np tylko rekordy które maja w kategorii "Data" wpisane dla przykładu "23 mar"
Po 1 czy jest to bardzo skomplikowane czy nie aż tak bardzo? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) podsyłam moj plik VIEW.PHP
Chciałbym dodac to pole obok przycisku "dodaj nowego klienta" czy na moim etapie budowy skrytow dam sobie z tym rade? P.S. jest to moje zadanie na uczelnie natomiast ta wyszukiwarka to tak nadprogramowo. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kombinowałem z select from itp itd ale ciągłe błędy przyprawiły mnie o depresje, dlatego potrzebuje porady |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat które maja w kategorii "Data" wpisane dla przykładu "23 mar" 1) To nie zadna kategoria a pole 2) Ty naprawde masz w tym polu teksty np 23 mar? Pole z data powinno byc typu DATE |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rzeczywiście pole poprawiłem na format DATE natomiast wracając do tematu czy jest jakaś szansa ze uda mi się to zrobić? czy trzeba kombinować pętle itp itd?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
normalnie robisz teraz zwykly WHERE w zapytaniu SQL
|
|
|
![]() ![]() |