![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Mam zrobiony czat gdzie wyswietla się user , tekst oraz czas wpisania tkstu. Rzecz ma się w tym że na czacie zmieniają w czasie zmieniają mi się sekundy. Co zrobić by pozostało tak by nie zmieniał mi się czas? Czat jest zrobiony na ajaxie. to plik za wyświetlanie
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 75 Dołączył: 5.06.2012 Skąd: Lębork Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.Ja tu JavaScript a tym bardziej Javy nie wiedzę. Popraw tytuł a jak nie ogarniasz różnicy to zajrzyj do Googla.
2. Napisz w zrozumiałym języku o co Ci chodzi bo nie ogarniam. Zmieniają Ci się sekundy wiadomości będącej już w bazie czy jak? O.o 3. date_create już dawno jest przestarzałe. Lepiej użyj klasy wbudowanej DateTime. Tak wgl co chcesz osiągnąć tą funkcja? W jaki sposób zapisujesz czas do bazy? Ten post edytował Wazniak96 18.03.2016, 19:58:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Data wpisywana jest jako funkcja NOW() i tu jest okey . Idzie o to że czas który mi się wyświetla odświeża mi się co sekundę .
a tu kod java <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/2.1.3/jquery.min.js"></script> <script> $(document).ready(function(){ $(document).on('submit', '#chatForm', function(){ var text = $.trim($("#text").val()); var username = $.trim($("#username").val()); if(text != "" && username != "") { $.post('ChatPoster.php', {text: text, username: username}, function(data){ $(".chatMessages").append(data); $(".chatMessages").scrollTop($(".chatMessages")[0].scrollHeight); $("#text").val(''); }); } else { alert("Musisz wpisac wiadomość!"); } }); function getMessages() { $.get('GetMessages.php', function(data){ var amount = $(".chatMessages li:last-child").attr('id'); $(".chatMessages").html(data); var countMsg = data.split('<li').length - 1; array = [countMsg, amount]; }); return array; } setInterval(function(){ var num = getMessages(); if(num[0] > num[1]) { $(".chatMessages").scrollTop($(".chatMessages")[0].scrollHeight); } },1000); }); </script> Okey temat zamykam Dałem coś takiego echo $actualDate->format('d-m-Y H:i'); Dzięki waźniak za podpowiedź. Ten post edytował woxala123 18.03.2016, 20:08:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Java !== JavaScript (IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 15:28 |