![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam mały kłopot, bo do tej pory działałem na vertigo albo xamp, ale wraz z pojawieniem się php7, xamp nie działa pod Win XP. Jakie wg Was inne rozwiązanie? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A goła konfiguracja? Widzę że VC10 jest ostatnim który wspierał XP.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm... tylko że na stronie:
http://windows.php.net/download/ nie ma VC10 (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) a co bym nie wziął to nie jest zgodne z Win32 (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Pomóżcie proszę, bo czas mi się kończy - za niedługo mi wyłączą php5.x, a całą stronę sz... trafi (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 915 Pomógł: 210 Dołączył: 8.09.2009 Skąd: Tomaszów Lubelski/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serwer z Windows XP na produkcji? To chyba niezbyt dobry pomysł, polecałbym migrację.
"As of April 8, 2014, support and updates for Windows XP are no longer available. Don't let your PC go unprotected." http://windows.microsoft.com/en-us/windows/end-support-help Ten post edytował redeemer 17.03.2016, 16:16:03 |
|
|
![]()
|
|
Cytat(redeemer) Serwer z Windows XP na produkcji? Nie nie... To tylko jako local (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Po prostu zanim wrzucę na serwer "właściwą" wersję, to muszę mieć pewność, że nic się nie posypie. Na chwilę obecną (jeszcze z dwa-trzy miesiące) u mojego usługodawcy jest dostępna jeszcze wersja 5.x, ale za "chwilę" to się zmieni. Wszystko, całą stronę mam do zmiany, bo mam ją jeszcze pod php5.2.. Nie chcę robić zmian na serwerze, tylko u siebie - a dopiero potem (po zmianach) wrzucić wszystko gotowe na serwer. A że ja mam starą maszynę (win xp SP3 32bit), to szukam takiego rozwiązania, żebym mógł odpalić php7+mysql+perl... Do tej pory Vertigo i Xamp w zupełności wystarczało (a nawet było za dużo)... Ale wraz z wejściem php7 za "moment" stronkę wywali w kosmos... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedynie Vagrant Cię ratuje
|
|
|
![]()
|
|
Cytat("Pyton_000") Jedynie Vagrant Cię ratuje Nie ma czegoś "lżejszego"? Prawie 1GB do ściągnięcia... Muszę pokombinować z tym, o czym pisał viking Cytat("viking") goła konfiguracja tylko nie wiem skąd dorwać VC10 A jak nie, to będę musiał "sklonować" stronę i robić ją na serwerze (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) //edit Chyba znalazłem VC10 https://www.apachelounge.com/download/win32/ Co jeszcze potrzebuję? (takiego "gołego" łączenia jeszcze nie robiłem (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) ) Ten post edytował bordovy 18.03.2016, 09:15:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 380 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A binarka dla 5.4 albo 5.5 nie działa? Niestety trzeba się pogodzić z tym że XP nie jest już nigdzie wspierany. Zawsze możesz obok niego postawić linuksa i pisać swoją stronę w nim.
|
|
|
![]()
|
|
Dla 5.4 działa - dla 5.5 nie sprawdzałem
Ale czy to będzie hulać na php7? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 20:13 |