![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 26.02.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Bardzo dziękuję za pomoc w poprzednim temacie, poszedłem bardzo naprzód z tworzeniem skryptu, jednak ponownie trafiłem na problem. Mianowicie mam następujący skrypt wyświetlania danych z pliku .txt. Chciałbym go przekształcić tak, by wyświetlał wszystkie rekordy $exp[0] po kolei, jednak nie chcę aby się powtarzały. Zamiast tego chciałbym aby była podana liczba obok ile ich jest (jeśli są powtórzenia). Tzn. jeśli do pliku .txt 5 razy wysyłam dane z rekordem XXXYYY, tzn że XXXYYY ma 5 punktów. I później chcę wyświetlić tabelkę XXXYYY - 5 punktów. Nie mam pojęcia jak to przekształcić... Proszę o pomoc. Kolorki można pominąć, ewentualnie fajnie byłoby zaznaczyć na zielono najwyższy wynik.
Ten post edytował MarcinKonewski 29.02.2016, 18:11:52 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niczego się nie nauczyłeś po moim ostatnim poście? To samo rozwiązanie.
W tym przypadku nawet już masz gotową tablicę z tymi wartościami ($imiona) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 1 Dołączył: 26.02.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie poszło.
Wyświetla liczbę w miejscu gdzie miała być nazwa i dosłownie cytuję $exp[0] w miejscu gdzie miała być liczba. Chciałem połączyć trochę z tamtym skryptem, pokombinować żebyć sięudało, ale nic nie idzie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 5 Dołączył: 29.02.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Yyyy... nawet nie sprawdzam. Nie przejdzie to, zupełnie nie o to chodzi.
OK, mój błąd niepotrzebnie osadzilem apostrofy. Jednak skrypt nadal nie zlicza ile rekordów mają imiona. I wyświetlają się wszystkie a nie tylko jeden z nich z odpowiednią liczbą.
Aha.. i niestety nadal nie wyświetlają się na swoich miejscach Próbowałem na wszystkie strony. 5 godzin prawie. Nic już mi nie przychodzi do głowy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiście, że się tylko jeden wyświetli. Czytałeś mój komentarz? "gdzieś w kodzie", czyli w Twojej pętli. To nie jest gotowiec. Poza tym napisałem, że możesz użyć aktualnej tablicy $imiona. 5 godzin, a wystarczy czytać ze zrozumieniem.
Ten post edytował gorden 1.03.2016, 11:36:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:30 |