![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
mam sytucje gdzie dane z kilku kolumn w bazie muszę skleić i wysłać JSONem. Mam REST API i zastanawiam sie jaki użyc znak nowego wiersza pomiedzy tymi danymi aby to działało na każdym systemie? Przykład, w bazie mam: text1 | text2 | text3 W aplikacji mobilnej ma to wyglądać tak: text1 text2 text3 Więc sklejam to
Tylko jaki mam użyć tutaj znak nowego wiersza aby działało na każdym urządzeniu bo api obsługuje zarówno androida i iOS. Wiem że generalnie takie coś powinno być zrobione po stronie aplikacji no ale w tym wypadku musze ja już wysłać odpowiednie dane. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 872 Pomógł: 94 Dołączył: 31.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykonywanie takiego formatowania na bazie danych to kiepski pomysł. Pobierz dane i połącz je w php za pomocą stałej PHP_EOL.
Znak końca linii ma to do siebie, że w różnych systemach operacyjnych jest inny: https://pl.wikipedia.org/wiki/Koniec_linii Ten post edytował lukaskolista 26.02.2016, 13:15:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 6.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie wiem, że na różnych systemach wygląda to inaczej stąd moje pytanie.
PHP_EOL, z tego co czytam to może być właśnie to czego szukam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panie kolego wyslij restem tablice a na froncie ja sobie wyswietl jak chcesz i nie rob takich cudow, bo bedziesz mial z tego mase innych problemow
![]() |
|
|
![]()
|
|
Drogi Panie normalnie bym tak zrobił.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Owszem, ale albo sie robi coś jak należy albo nie ma sensu tego zmieniać, bo bedzie z tego wiecej problemow niz pozytku.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:33 |