![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie podczas pisania strony natrafiłem na taki mały problem. Otóż mam stronę gdzie treść strony zależna jest od jakie jest w linku wpisane $_GET, że '?v=2'. No i daną tę pobieram dopiero w <body> i na podstawie tego generuję stronę, ale chciałbym też żeby tytuł strony też się zmieniał zależnie od innego v. Rozumiecie o co mi chodzi?
Więc czy da się zmienić ten tytuł jakoś później w php? To samo się tyczy meta description, czy to też się da? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
da się, nie późnej, a w trakcie generowania tylko jak to masz rozwiązane, kod poprosimy (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) najlepsze sa do tego systemy szablonów typu twig ew smarty
Ten post edytował com 14.02.2016, 23:11:01 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat da się nie późnej Że da się czy się nie da? Myślałem że kod będzie nie potrzebny bo tu tylko pobieram v i pobieram dane z v, ale jak prosisz to proszę (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
To wszystko jest w <body></body> oczywiście (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował xSebaPL 14.02.2016, 22:55:12 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodziło o to że jakoś generujesz tego html, wiec musisz zanim go zrenderujesz ustawić danymi, poto był mi kod żeby widzieć jak wygląda head twojego html i kiedy on powstaje wiec nie o ten kod mi chodziło (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
generalnie to musi być tak
|
|
|
![]()
|
|
Edit: Czyli muszę dodać to co mam powyżej do tego title? Ten post edytował xSebaPL 14.02.2016, 23:05:44 |
|
|
![]()
|
|
id="mainTitle" to zbędne (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
No to tak jak napisałem, całość musisz generować zależne od tego v, nie chodziło mi o sam fragment a raczej o cały dokument ale już nie istotne. Bo nagłówek można dodawać do strony na wiele sposobów np poprzez include, ale jak rozumiem to jest statyczny plik. No tak wiec w miejscu gdzie ma sie ustawić tytuł wstawiasz warunek i fragment kodu z echo w którym jest ta zawartość do wyświetlenia |
|
|
![]()
|
|
id="mainTitle" to zbędne (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Właściwie to pozostałość po poprzedniej próbie (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) Ale dobra próbujemy i zaraz dam ci odpowiedź czy działa |
|
|
![]()
|
|
oki, head to info dla przeglądarki i jego elementy są unikatowe (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Dobra działa, udało się, optymalizacją tego zajmę się kiedy indziej (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 00:09 |