![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 28.08.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki problem. Musze przerobić swoje zapytania złożone na formę z INNER JOIN (poniekąd przy większej liczbie rekordów serwer się zawiesi). Zapytanie takie, które zrobiłem zwraca wszystkie wyniki:
A pojawiają się schody bo muszę teraz wybierać poszczególne elementy i średnio mi to wychodzi. Takie zapytanie również zwraca mi wszystkie wyniki zamiast tylko tych podanych w GET:
Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak przerobić to zapytanie aby wyciągnąć tylko te elementy podane w GET?? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Po co dodales to:
, branza AS b ? Przeciez masz juz to w JOIN... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 1 Dołączył: 28.08.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic to nie zmieniło niestety...
|
|
|
![]()
|
|
Niemozliwe. Pokaz DOKLADNIE caly kod, pokaz co zawiera $_GET, pokaz jak wyglada wygenerowane zapytanie
|
|
|
![]()
|
|
Dziwne bo zapytanie w PhpMyAdmin ruszylo bez problemu. Skrypt niestety nie działa:
Część skryptu odpowiedzialna za to zapytanie:
Cały index.php:
Formularz: |
|
|
![]()
|
|
A skad wiesz ze dziala w PMA? Wpisales recznie zapytanie do PMA, czy moze wkleiles do PMA to co generuje ci php? Bo jak recznie wpisales, to pewnie masz inaczej niz to co generuje ci php. Sprawdz, pisalem ci juz o tym
|
|
|
![]()
|
|
W PhpMyAdmin zapytanie takie przeszło:
W skrypcie wygląda tak i pokazuje wszystko:
Formularz: Przed próbami wprowadzenia JOIN ON działało bez zarzutu... |
|
|
![]()
|
|
Ile jeszcze raz mam powtarzac... sprawdz jak wyglada WYGENEROWANE zapytanie....
echo "SELECT b.nazwa_branzy, u.login, o.tresc, i.rodzaj_umowy, l.lokalizacja FROM ogloszenia AS o JOIN users u ON u.id_usera = o.id_usera JOIN branza b ON b.id_branzy = o.id_branzy JOIN umowa i ON i.id_umowy = o.id_umowy JOIN lokalizacja l ON l.id_lok = o.id_lok WHERE b.nazwa_branzy = '{$_GET['nazwa']}'"; I to zapytanie wstaw do PMA |
|
|
![]()
|
|
Za pomocą skryptu:
otrzymałem:
i po wklejeniu do PhpMyAdmin ruszyło:) Tymczasem w skrypcie właściwym sprawa wygląda tak:
I nadal wyświetla wszystkie rekordy... Może w instrukcji warunkowej coś jest nie tak... Ale tak patrzę i raczej wszystko z nią ok. Już mam. Pierwszego if zmieniłem z:
na:
I działa. Dzięki za czas i pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 00:45 |