![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
zwracam się z prośbą o pomoc. Mianowicie borykam się z tooltipem w ajax-sie. Wszystko pięknie działa po załadowaniu strony lub po jej odświeżeniu np F5. Jednak w części stosuję odświeżanie div-a co 60 sek. przez ajax:
Kod mojego tooltipa:
Wszystko, pięknie i ładnie wygląda (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) dopóki div nie zostaje odświeżony (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) radość z pojawiającej się podpowiedzi tooltipa - znika! Bardzo Was proszę o pomoc, gdzie szukać? Przewertowałem już wiele i nie mogę znaleźć rozwiązania problemu, czy jest to w ogóle możliwe do rozwiązania. Bardzo proszę o pomoc i wskazówki Pozdrawiam Tomek Ten post edytował tjakob 22.01.2016, 22:04:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No jesli twoj div nadpisuje element o klasie .profile to nic dziwnego ze ci tooltip nie dziala bo tooltip byl podpiery pod .profile ktore juz nie istnieje. Albo podpinaj na nowo po ajax, albo zainteresuj sie .ON
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziękuję Nospor za odpowiedź, ale jeśli możesz, proszę wytłumacz mi bardziej "łopatologicznie"
poczytałem, zgodnie z podpowiedzią o .ON i trochę przerobiłem, ale teraz to już nawet po załadowaniu i odświeżeniu strony nie mam tooltip-a (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
kurcze, coraz bardziej to staje się niejasne dla mnie (IMG:style_emoticons/default/sad.gif)
powyższy kod działa, ale ponownie po odświeżeniu tooltip-a brak (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował tjakob 23.01.2016, 23:57:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 23 Dołączył: 23.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda w porządku, choć wewnątrz użyj "this", który odnosić będzie się do elementu:
A po odświeżeniu na pewno masz tam atrybut data-id? Nie zginął Ci przypadkiem? Weź sobie wciśnij F12, włącz konsolę, zobacz czy nie ma błędów jakichś, wpisz gdzieś w okolicy tego kodu "debugger;", odśwież stronę, zobacz co się dzieje gdy najedziesz myszką na ten element. Może po prostu znika ten atrybut (data-id). Ten post edytował Dejmien_85 28.01.2016, 23:25:04 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję Wszystkim za pomoc! Dejmien_85 to było to! Zmiana na "this" i śmiga (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.09.2025 - 19:25 |