![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2014 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Wiem, że jest mnóstwo tematów z tym problemem, przeglądam je próbuje na różne sposoby i nie kminię dlaczego wychodzi tak a nie inaczej.. W projekcie gry, po kliknięciu na ekran zapisuje się data kliknięcia. Pobieram ją i chciałbym przy wczytywaniu danych do gry obliczyć ile minęło od dodania, ale dostaję jakieś dziwne liczby.. Mam dwa zapytania, chodzi mi o zapytanie o "Data"
W bazie mam dwa rekordy zapisane w formacie: 20160115000001 20160118000001 A po załadowaniu pliku otrzymuję dziwne liczby i w dodatku te same dla obu rekordów: [403665,403665] Gdy ustawię datę na sztywno, wszystko działa..
Podejrzewam, że mam błąd w pobieraniu danych z bazy, może jest źle zapisywana.. prosze o pomoc w rozwikłaniu tego. Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W tablicy masz złe klucze. To nie są stałe a ciągi znaków zatem zamiast
zrób i zadziała. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2014 Skąd: Bełchatów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź
![]() Spóbuję zmienić, aczkolwiek nie wiem czy to pomoże, wcześniej inną metodą próbowałem dzielić przez stałą liczbę i było to samo, poza tym jak przypiszę zmienną na stałe: $res1 = "20160115000001"; zamiast pobierać z tablicy to działa. Podejrzewam, że coś jest błędnie zapisane w tablicy, nie wiem czy powinno to być zapisane jakos specjalnie jako data.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Podejrzewam, że coś jest błędnie zapisane w tablicy, Zamiast podejrzewac to sprawdz.... czy tak ciezko zrobic var_dump?![]() robisz: strtotime($res1) a $res1 to $res1 = mysql_fetch_row($czas) wiec tak, nie dziwota ze zle ci dziala. Zrob var_dump jak prosilem to zobaczysz co zawiera twoja zmienna zamiast tylko podejrzewac. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodatkowo zmień na:
$czasobecnie = date("YmdHis"); (wielka litera H) Poczytaj też o: SELECT TIMESTAMPDIFF(SECOND,'2007-12-30 12:01:01','2007-12-31 10:02:00'); now() - podstawia aktualną datę Ten post edytował maly_swd 20.01.2016, 09:27:28 -------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 13 Dołączył: 16.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Testowałem tylko ten drugi przypadek (z datami na sztywno) i pokazało 5 dni czyli prawidłowo. Tak jak zauważył @nospor zrzuć dane z $res1 i zobaczysz co tam masz.
|
|
|
![]()
|
|
Ok, ok, nie trzeba od razu atakować, nie siedziałem dawno w PHP i nie pamiętałem komend które pomogą to sprawdzić, dzięki za sugestie.
Wynik w przypadku pobrania z bazy danych:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie pamietales tez o ECHO?
Tak, ja wiem co to zwraca. To mialo tobie pokazac co to zwraca... mysql_fetch_array zwraca TABLICE a nie pojedyncza wartosc jak ty myslales. Musisz sobie teraz te wartosc z tej tablicy pobrac. ps: przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Manual php-> dzial TABLICE (Arrays) - letkura obowiazkowa
$res1[0] -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ahh kurcze, że nie pomyślałem o tym, dzięki za nakierowanie ![]() Witam ponownie, mam jeszcze problem z przekazaniem tego przez Ajax. Obecnie plik wygląda tak:
W innym plik mam funkcję odbierającą dane Ajax:
I niestety wyrzuca allert o błędzie i w konsoli loguje: Object { readyState: 4, getResponseHeader: .ajax/v.getResponseHeader(), getAllResponseHeaders: .ajax/v.getAllResponseHeaders(), setRequestHeader: .ajax/v.setRequestHeader(), overrideMimeType: .ajax/v.overrideMimeType(), statusCode: .ajax/v.statusCode(), abort: .ajax/v.abort(), state: .Deferred/d.state(), always: .Deferred/d.always(), then: .Deferred/d.then(), 11 więcej… } Jakieś pomysły dlaczego? Ok, poradziłem sobie rozbijając to zapytanie na dwa ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:35 |