![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
piszę projekt w którym chciałbym aby user mógł wskazać miejsce położenia załączników na swoim dysku lokalnym, ta informacje byłaby zapisywana w bazie danych. Następnie jeśli user wyświetli dane o konkretnym rekordzie, dostanie informację że np. dany dokument ma dwa załączniki (a te są na dysku lokalnym) Męczę się już z tematem i nie mam pomysłu jak to rozwiązać, proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do pobrania informacji o lokalizacji bezwzględnej plików użytkownika można użyć input type file i przesłanej tablicy $_FILES znajdzie się informacja na temat tejże. Natomiast pamiętaj, że przeglądarka, ani baza ani Twoja apka nie będzie miała dostępu do tych plików bezpośrednio na komputerze użytkownika, możesz w bazie zapisać oryginalną lokalizację, ale nic to nie da w przypadku próby dostępu.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ups, czyli to nie rozwiąże mojego problemu, zastanawiałem się aby dać userom możliwość zapisu plików na serwerze, ale wiem jak to się skończy........brakiem miejsca na dysku... jakieś inne pomysły?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm zależy, co ta aplikacja ma dokładnie robić, jaki jest model biznesowy? Do czego ma służyć? Za mało informacji.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 798 Pomógł: 307 Dołączył: 13.05.2009 Skąd: Gubin/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nie przeniesiesz tego pliku z tymczasowej lokalizacji, to jak tylko skończy się wykonywanie tego skryptu, php usunie ten plik z tymczasowej lokalizacji. Tyle że z poziomu php takich rzeczy się nie dowiesz, od strony JS'a jedynie pod firefoxem masz dostęp do takich rzeczy poprzez File API, ze względów bezpieczeństwa nie można pobierać takich danych.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:51 |