![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
korzystam z wersji php 7.0 phpinfo() pokazuje, że biblioteki imap są włączone. mam problem z funkcja imap_body(); wszystko jest okej przy wywołaniu w taki sposób: imap_body($hadle, $email_id); zwraca mi treść maila w text/html i text/plain jednak bardzo zależy mi na przefiltrowaniu tego i uzyskaniu tylko html'a, więc trzeba podac kolejny parametr 'section' o wartości '1.2' imap_body($hadle, $email_id, '1.2'); dostaję wówczas błąd Warning: imap_body(): Bad message number in więc [myślę, że] trzeba podac kolejny argument zgodnie z dokumentacja FT_UID imap_body($hadle, $email_id, '1.2', FT_UID); wtedy dostaję błąd, ze funkcja nie przyjmuje tylu parametrów Warning: imap_body() expects at most 3 parameters, 4 given Prosze o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
przeciez w manualu masz wszystko opisane co zwraca i co zrobic by pobrac co innego
Cytat imap_body() will only return a verbatim copy of the message body. To extract single parts of a multipart MIME-encoded message you have to use imap_fetchstructure() to analyze its structure and imap_fetchbody() to extract a copy of a single body component.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok dzieki.
imap_fetchbody($h, $email_id, "2"); przekazane do imap_qprint dalo rade, jednak jesli wystepuja obrazki sypie sie. mozesz mnie jakos nakierowac? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Co znaczy wg. ciebie ze sie 'sypie'
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:27 |