![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich, mam taki skrypt:
i chcialbym sprawdzic np. czy na porcie 20100 stoji serwer gry, ale jest problem bo ten skrypt sprawdza caly czas port 80 mimo to ze ustawilem port 20100 no chyba ze w tym miejscu nie podaje sie portu tylko np. jakies opuznienie ile skrypt ma czekac na polaczenie... hmm kto pomoze rozwiazc ten problem ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 3.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobilem to po twojemu:
i nic nie wywala, czysta strona. pozatym troszke zle zrozumiales, nie wywali napewno ze port jest zamkniety bo skrypt mimo ze wisalem 20100 sprawdza port 80 a na tym porcie stoji WWW, a ja nie wiem jak ustawic zeby sprawdzal wlasnie ten port: 20100 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Manual / fsockopen) UDP sockets will sometimes appear to have opened without an error, even if the remote host is unreachable. czyli jeżeli użyjesz np. udp://adam to nie zwróci żadnego błędu.... dlatego nie wywala błędu i sprawdza port 80 gdyż jest on domyślny ![]() spróbuj zamiast udp dać tcp.... |
|
|
![]()
|
|
cholera.... probowalem na rozne sposoby i dalej nic
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie przekazuj parametrow w ten sposob:
funkcja( &$paramatr ) tylko: funkcja( $paramatr ) I masz Cytat Parse error: parse error, unexpected '&' in (...) on line 10 tzn tu:
Wlacz sobie wyswietlanie bledow!!! error_reporting( E_ALL ); zobaczysz tez cos takiego: Cytat Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Name or service not known in(...) on line 4 tj:
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
po adresie IP tez probowalem i tez nic z tego
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pelny cytat:
Cytat UDP sockets will sometimes appear to have opened without an error, even if the remote host is unreachable. The error will only become apparent when you read or write data to/from the socket. The reason for this is because UDP is a "connectionless" protocol, which means that the operating system does not try to establish a link for the socket until it actually needs to send or receive data. UDP jest BEZPOLACZENIOWYM protokolem (w odroznieniu od TCP) -- nie nawiazuje polaczenia, wiec nie moze zwrocic bool'a wskazujacego czy udalo sie odtworzyc polaczenie (dlatego zwraca TRUE, zeby nie przerwac kolejnych operacji odczytu zapisu na tym strumieniu), tzn jak robisz fsockopen() to php zapamietuje parametry polaczenia (ip, port) i dopiero przy wysylaniu/odbieraniu danych (fread, fwrite,...) tworzy "link" (nie polaczenie), wysyla dane i sprawdza czy dotarly, i dopiero tu moze wystapic error. Sproboj odczytac/wyslac jakies dane pod ten adres i sprawdzic rezultat tej operacji. Cytat Note that with UDP there is no handshaking between sending and receiving transport-layer entities before sending a segment. For this reason, UDP is said to be connectionless.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Znalazlem inny fajny skrypcik ale jest maly problem bo on wyswietla satus serwera graficznie a mi wystarczy status tekstowy, probowalem juz na kilka sposobow go przerobbic ale mi cos nie wychodzi.
Sprobowal by ktos przerobic ten skrypt tak aby wyswietlal status tekstowy np. Online, Offline ? do skryptu odwoluje sie za pomoca linku. tenskrypt.php?link=o2.pl Ten post edytował adamshl 11.01.2005, 19:15:34 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Wielkie Dzieki Tiraeth
![]() tylko teraz mam nastepny problem bo nie wiem jak wynik wklejic do index.php wczesniej byl wynik graficzny to robilem to tak:
a teraz jak ja mam to zrobic ? probowalem includnac ale nie dziala, wywala error. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:06 |