![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 10 Dołączył: 13.03.2014 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
![]() W większości projektów do zmiany zawartości strony używam ajaxa. Niestety bardzo często mam problem z podpięciem niektórych bibliotek do elementów (dropzone.js, switchery, itd.). Chciałem się Was zapytać jak Wy radzicie sobie z takimi problemami? Wiem, najłatwiej było by odświeżać całą stronę, jednakże ostatnio praktycznie zawsze używam socketów lub p2p przez co odświeżanie będzie uciążliwe dla użytkowników. Dodam że nie mówię o sytuacji w której wystarczy użyć eval() lub ajaxowego pobrania skryptu. Pozdrawiam NickOver |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Ładuj jsy zewnętrzne na samym końcu korzystając z atrybutu defer.
2. Do działań następujących w przyszłości lub takich, które dopiero się pojawią użyj obietnic i / lub jquery.on z trzema argumentami. -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Dodam że nie mówię o sytuacji w której wystarczy użyć eval() Np? Tego typu rzeczy w przypadku jQuery można fajnie podpinać przy pomocy globalnych helperów Ajaksowych: https://api.jquery.com/category/ajax/global...event-handlers/ -------------------- ★Mój blog || Okiem krytyka★
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 10 Dołączył: 13.03.2014 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Np? Tego typu rzeczy w przypadku jQuery można fajnie podpinać przy pomocy globalnych helperów Ajaksowych: https://api.jquery.com/category/ajax/global...event-handlers/ Np. dropzone.js głównie przez tą bibliotekę napisałem ten temat. Problem polegał tam na tym że mimo dołączenia skryptu przez jquerowe getScript();, użycie eval, i jeszcze parę prób (wszystkie zostały spisane TU), akcja się nie podpinała do elementu. Jednakże zachowując taką samą strukturę strony i podpinając plik przez html'owy <script> wszystko działało. Co do eventów ajaxowych to właśnie tak robiłem (+eval oczywiscie). Ten post edytował NickOver 20.12.2015, 11:13:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 23:18 |