![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym, by na mojej stronie była wyświetlana dana wartość z danego div'a z danej strony.
Użyłem dokładnie takiego kodu: Kod <?php $strona = file_get_contents('http://www.showup.tv/'); echo '<pre>'; preg_match('/<div class="viewer-stats">(.*)<\/strong>/s', $strona, $wynik); // (.*) pobiera wszystko bez wyjątku var_dump($wynik); ?> Niestety wyskakuje mi: Kod array(0) { } Z tego co wyczytałem, to wydaję mi się, że strona ta blokuje wyciąganie danych w ten sposób i podobno może pomóc cURL, ale dalej to nie wiem co robić z tą informacją. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował TajnyAgent 17.11.2015, 14:48:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 332 Pomógł: 10 Dołączył: 13.03.2014 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyłem w takim razie teraz takiego kodu przy pomocy cURL'a:
Kod <?php $ch = curl_init('http://www.showup.tv'); curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); $wejscie = curl_exec($ch); curl_close($ch); preg_match('/<div class="viewer-stats">(.*)<\/div>/s', $wejscie, $wyjscie); print_r($wyjscie); ?> A kiedy zmieniłem print_r z $wejscie na $wyjscie, to wyskakuje mi coś takiego: Kod 301 Moved Permanently nginx Jakieś pomysły? To co, pomoże ktoś? Coś robię źle, czy za pomocą cURL'a z tej strony też się nie da wyciągnąć div'a? Ten post edytował TajnyAgent 17.11.2015, 16:05:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 824 Pomógł: 106 Dołączył: 14.03.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zabezpieczenia maja nie nawojujesz widze
sprobuj wrzucic konkretny link a nie strone główną na poczatek |
|
|
![]()
|
|
Próbowałem już i niestety nic to nie pomogło... A czy jest opcja, by skrypt jakoś mógł jak zwykły bot akceptować regulamin, który wyskakuje za pierwszym razem przy wejściu na stronę i wtedy wyciągnąć div'a?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zależy jak ten regulamin jest wyświetlany. Jeśli przez JS, to trza by kombinować z PhantomJS.
|
|
|
![]()
|
|
Sprawdziłem poprze opcję "Zbadaj element" i nie widziałem tam żadnego skryptu JS, jeszcze jakieś pomysły? Jeżeli to za trudne i o za dużo proszę, to sobie odpuszczę oczywiście, nie chcę tu wyciągać żadnej złotej wiedzy (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj wejść na:
Cytat I obsłuż przekierowanie + zapisywanie cookies (to da się zrobić w cURL) |
|
|
![]()
|
|
To już robiłem, ale o zapisywaniu cookies nie pomyślałem, dzięki. Zaraz sprawdzę i się odezwę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Napisałem taki kod, w dobrą stronę poszedłem? Jeżeli nie, bądź tak, to mam coś naprawić, albo dodać? Wydaję mi się, że musi być jakiś kod zapisujący te ciasteczka na serwerze, a ja sam wpierw muszę je wygenerować, póki co to przy tym kodzie próbowałem zaakceptować regulamin, ale jak z powrotem wszedłem na stronę, to znowu był wymóg zaakceptowania regulaminu, także coś nie halo(Oczywiście sprawdzałem to przy print_r($wejscie) @Edit Aha i próbowałem także z tym linkiem, który jest odnośnikiem przycisku "Akceptuj", czyli ten który napisałeś, ale wyglądało to tak samo, że był nadal wymóg akceptacji regulaminu/ Ten post edytował TajnyAgent 18.11.2015, 17:34:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślisz, że losowe cookies pomogą? Bo twoje wyglądają na losowe. cURL zrobi to za Ciebie, tylko podaj dobrą ścieżke i zadbaj o uprawnienia:
I nie próbuj z tym linkiem, tylko zrób - to jest wymagane jak chcesz żeby działało. Ten post edytował markuz 18.11.2015, 17:36:27 |
|
|
![]()
|
|
Kod http://showup.tv/site/accept_rules/yes?ref=http://showup.tv/ Nie mam próbować z tym linkiem? O to ci chodzi, bo nie za bardzo zrozumiałem. Ale poszło z tym twoim kodem i od razu przechodzi na stronę główną, czyli jest progress. Jednakże kiedy print_r mam ustawione na $wyjscie to w Array nadal nic się nie wyświetla :/@Edit Dobra, zmieniłem link na stronę główną i poprawiłem nazwę div'a(Bo uciekło mi s) I wszystko ładnie śmiga, dzięki wielkie ! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował TajnyAgent 18.11.2015, 17:43:28 |
|
|
![]()
|
|
Jak poprawiłeś link na stronę główna, to skrypt przestanie działać zaraz po tym jak się skończy sesja po stronie serwera.
|
|
|
![]()
|
|
A okej, czyli mam mieć tamten link co na początku podałaś. Dobra, już poprawiam, trochę mnie zmyliłeś, więc wstawiłem link do strony głównej. Jeszcze raz dzięki za pomoc (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mam kolejny problem, nie potrafię zaimplementować kodu php do pliku html, nawet w oddzielnym pliku nie działa. Jeżeli zaimplementuje kod html w kodzie php, to także nie działa, próbowałem dodawać linijki specjalne w .htaccess. Ale nic to nie zmieniło, ktoś pomoże? @Edit Udało mi się zaimplementować kod html w kodzie php, ale wolałbym na odwrót tj. zaimplementować kod php w kodzie html I w między czasie mam kolejny, akurat mały problem, ale jakoś nie mogę sobie poradzić. Chciałbym usunąć te oznaczenia tj. "Array ( [0] => ) " ________________________________________________________________________________ Dobrze, udało mi się usunąć te oznaczenie tablicy, zamieniając print_r na echo. Jest niby wszystko okej, choć wolałbym tak jak już wcześniej napisałem - zaimplementowany kod php w html, a nie na odwrót (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) No ale najwyżej będę pisał w php. Kontynuując, mój kod wyciągający te div'y odnosi się do folderu z obrazkami, których nie ma u mnie na serwerze, czy jest jakaś opcja, by się odnosił do folderu z obrazkami na stronie z której ściągam te div'y? ________________________________________________________________________________ Kolejny progress... Okazało się, że po implementacji kodu php do kodu html wystarczyło jeszcze do tego zamienić rozszerzenie (tego pliku html z wdrożonym skryptem php) z *.html na *.php i wszytko działa cacy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tak zadaje te pytania i po jakimś czasie sam rozwiązuje te problemy i od razu wszystko tu piszę.. Ten temat zamienia się powoli w jakiś dziennik tworzenia strony (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Domyślam się, że irytują was moje błahe problemy i podstawowe pytania, no ale niestety jestem laik(A tym bardziej w php) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kontynuując temat i moje ostatnie problemy, to wciąż mam problem z tym, aby w jakiś sposób ten kod wyciągnięty z tamtej strony nie szukał u mnie obrazków, lecz na własnej stronie. Myślałem o tym, by wziąć jakiegoś gotowca z net'a, który by ściągał automatycznie obrazki z tamtego serwera na mój serwer, ale niestety obciąża to trochę serwer i te gotowce, które znalazłem nie działały do końca tak jak powinny. ________________________________________________________________________________ Dobra, rozwiązałem swój ostatni problem używając preg_replace, także tamtejszy problem już jest nieaktualny(W między czasie miałem kolejny problem, ale nie chciało mi się pisać, bo byłem pewny, że raczej nikt mi z tym nie pomoże, więc nie marnowałem czasu pisząc tu), póki co to przerywam ten "dziennik". Ten post edytował TajnyAgent 20.11.2015, 18:03:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 22:19 |