![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
biore sobie content zmiennej uploaded, moge go fajnie wyświetlić, ale jak wpisać go do bazy? wyskakuje mi problem po zapytaniu
Cytat Warning: PDOStatement::execute(): SQLSTATE[HY093]: Invalid parameter number: mixed named and positional parameters in C:\xampp\htdocs\repo\generator_oop\database.php on line 76 jak zapisać do bazy zmienna imageContent (content obrazka), jakie musi mieć typy pole z kontentem w bazie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Skoro uzywasz PDO i PREPARE, to weź binduj wartosci a nie przekazujesz je bezposrednio do zapytania
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 6.10.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
http://php.net/manual/en/pdo.prepare.php
Cala masa przykladow z bindowaniem - manual. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
http://php.net/manual/en/pdo.prepare.php Cala masa przykladow z bindowaniem - manual. dalej mi to nie pomaga, zapytanie fajnie sie wykonuje, tylko w bazie nie ma 3 pola rekordu, jest pusty |
|
|
![]()
|
|
Moja szklana kula mowi mi.... nie, nic mi nie mowi.... Tak ciezko wpasc na pomysl, ze nalezy pokazac nam kod jaki masz po poprawkach??
Cytat dalej mi to nie pomaga Jak nie pomaga? Toz sie wkoncu zapytanie wykonalo... wczesniej sie nie chcialo nawet wykonac... A to ze nie masz wartosci jakie chcesz to albo źle je przekazujesz albo co innego. Patrz punkt wyzej
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Moja szklana kula mowi mi.... nie, nic mi nie mowi.... Tak ciezko wpasc na pomysl, ze nalezy pokazac nam kod jaki masz po poprawkach?? Jak nie pomaga? Toz sie wkoncu zapytanie wykonalo... wczesniej sie nie chcialo nawet wykonac... A to ze nie masz wartosci jakie chcesz to albo źle je przekazujesz albo co innego. Patrz punkt wyzej nie wprowadzałem żadnych poprawek, zapytanie się wykonywało, kwestia tego, że nie dodaje mi kontentu, który np wyświetla się tak: Cytat string(36885) i krzaczki a dokładnie ~37kto chciałbym dodać do pola rekordu, ale mi się nie dodaje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A tak?, pokaz jak zrobiles. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ty próbujesz wrzucić obrazek do bazy ?
|
|
|
![]()
|
|
Cytat to chciałbym dodać do pola rekordu, ale mi się nie dodaje Bo zrobiles źle. Mowilem ci, ze masz uzyc bindowania, podalem ci przyklady... a tyczekasz na gotowce, takie jak szanowny KsaR ci daje by zasluzyc na punkcika pomogl. Nie zdaje sobie chlopak sprawy, ze robi ci krzywde, pozbawiajac cie mozliwosci minimalnego wlasnego wysilku...Cytat Czy ty próbujesz wrzucić obrazek do bazy ? @Pyton, a kto bogatemu zabroni?
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak mi nakazano w pracy możecie mi podpowiedzieć, dlaczego moje zapytanie nie działało poprawnie, a KsaRa tak? bo nie do końca rozumiem Bo ty zmixowales parametry, a ja zrobilem poprawnie (zajrzyj do manuala tak jak podal nospor). (NULL, '".$imageName."', '".$imageContent."') To null mozesz pominac wraz z kolumna id. A dalej to musisz bindowania tzn w kolumnach normalnie dajesz (`kolumna1`, `kolumna2`) po values dajesz (?, ?) ilosc "?" musi sie zgadzac z iloscia kolumn. A nastepnie podbijasz je w tablicy w execute. Jednak lepsze przyklady masz w manualu, ja pokazalem zastosowanie jedno linijkowe ktore dziala tylko dla operacji typu INSERT INTO/UPDATE/DELETE itd. @@@@@@nospor, grrr limit 15 privwów/dzien mi sie wyswietla i nie mam jak odpisac@@@@@@ Ten post edytował KsaR 7.10.2015, 13:35:21 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat @@@@@@nospor, grrr limit 15 privwów/dzien mi sie wyswietla i nie mam jak odpisac@@@@@@ W koncu jakis pozytek z tych limitów ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:30 |