![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem nie działa mi MySql (czerwone światło) mam win xp z sp1, serwer apache,
na IIS mi działa a tu nie co moze być tego przyczyną(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? ale nie działa mi nawet gdy włączam tylko bazę danych |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odpal z poziomu wiersza polecenia plik o nazwie mysqld
czyli np. cos takiego: Kod D:\mysql\bin>mysqld-max-nt.exe a nastepnie: Kod D:\mysql\bin>mysql -u root jezeli system masz tuz po instalacji...swego czasu rowniez mialem takie problemy jak chcesz uruchamiac automatycznie to napisz batch'a i wrzuc do autostartu.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w "{katalog mysql}\bin\" masz coś takiego, jak "MySQLInstanceConfig.exe". Kiedy to odpalisz MySQL będzie działać
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Vertical @ 2005-01-05 18:43:57) w "{katalog mysql}\bin\" masz coś takiego, jak "MySQLInstanceConfig.exe". Kiedy to odpalisz MySQL będzie działać ? hmm przy jakiej wersji masz cos takiego? w podanej przez Ciebie lokalizacji tego nie widze... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ? hmm przy jakiej wersji masz cos takiego? w podanej przez Ciebie lokalizacji tego nie widze... Ja mam MySQL 4.0 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niestety nic nie pomogło podejrzewam że MS w ten sposób chce żeby bulić za ich szmelc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli używasz Windowsa 2k/XP to proponuję zrezygnować z tych kolorowych światełek i śmiesznych programków i zainstalować MySQL jako serwis:
Kod mysqld-nt.exe --install MySQL Jeśli się uda to uruchomić: Kod net start MySQL Więcej opcji konfiguracji usługi: Kod mysqld-nt.exe --help|more
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(marast78 @ 2005-01-05 21:33:37) niestety nic nie pomogło podejrzewam że MS w ten sposób chce żeby bulić za ich szmelc nie mozna w ten sposob powiedziec, ja od wielu miesiecy uzywam mysql, napisalem nie jeden projekt z jego wykorzystaniem ja instalacje na Win robie w sposob nastepujacy: - odpalam instalatora mysql'a, kilka okienek i jest zainstalowane - pozniej pisze batch'a ktorego wrzucam do autostartu - i generalnie mam problem z glowy sluchaj, moze masz jakiegos firewall'a zainstalowanego i nie pozwala Ci na uruchomienie serwera? Vertical hmmm czytajac Twojego posta chcialem zobaczyc co to jest za narzedzie o ktorym pisales... ale kurcze, nie mam go u siebie na dysku... nie wiem.. jeszcze moze pozniej poszukam i sprawdze..... |
|
|
![]()
|
|
Cytat hmmm czytajac Twojego posta chcialem zobaczyc co to jest za narzedzie o ktorym pisales... ale kurcze, nie mam go u siebie na dysku... nie wiem.. jeszcze moze pozniej poszukam i sprawdze..... http://dev.mysql.com/get/Downloads/MySQL-4...n.zip/from/pick Stamtąd ściągałem MySQL (pomyliłem się, mam wersję 4.1). Po rozpakowaniu będzie w katalogu "\bin\" wspomniana przeze mnie aplikacja |
|
|
![]()
|
|
w tej chwili to sie wszystko zgadza... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
faktycznie w 4.1 jest takie narzędzie w sumie to nic specjalnego (aczkolwiek w łatwy i przyjemny sposób można dokonać zmiany konfiguracji serwera) dzięki za info, pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:04 |