![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 5 Dołączył: 18.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak w skrócie jak wygląda funkcja:
1. public function generateLink($parents, $is_childe = 0) { 2. $html = ''; 3. foreach ($parents as $key => $parent) { ... } 4. $przedlinkiem = text; 5. $html .= $parent 6. 7. if (isset($parent['childe']) && !empty($parent['childe'])) { 8. $html .= $this->generateLink($parent['childe'], 1); W linii 5 mam zmienną $parent chce tam dodać zmienną $przedlinkiem z tym że ta zmienna ma się wyświetlać tylko dla $parent['childe'] to natomiast jest generowane w linii 8 na podstawie m.in. linii 5. Szukam podpowiedzi która mnie nakieruje na rozwiązanie. Przepraszam jeśli coś nazywam nie fachowo i nie potrafię nazwać rzeczy po imieniu, dopiero sie uczę i szukam nakierowania. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zupa była za słona?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 5 Dołączył: 18.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam ale nie rozumie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja też
|
|
|
![]()
|
|
No to jest nas dwóch, ale tak na poważnie postaram sie wytłumaczyć: funkcja z linii 1 generuje mi spis linków kategorii głównej, ta sama funkcja w linii 8 generuje mi dla tych rodziców spis linków podkategorii. Cokolwiek nie zmienię w linii 5 lub przed nią jest z automatu dla obu wyników czyli głównych kategorii i podkategorii. dlatego w linii 5 chce dodać $html .= $parent.$przedlinkiem tylko z jakimś parametrem aby ta zmienna przed linkiem była wyświetlana tylko dla podkategorii, a nie dla kategorii głównych.
Logicznym było by zdefiniować tą zmienna poniżej, i wtedy nie jest brana pod uwagę dla pierwszego wywołania generateLink() z tym że nie działa wtedy poprawnie i wybiórczo pomija niektóre podkategorie. |
|
|
![]()
|
|
Ok teraz jest jaśniejsze.
przekazujesz do funkcji $is_childe = 1 więc sprawdzaj czy $is_childe == 1 jeśli tak to dodawaj |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:09 |