![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Potrzebuję waszej pomocy, tworzę własną stronę polegającą na sprzedaży żeczy za sms cały system jestpraktycznie gotowy tylko dręczy mnie jedno pytanie jak zrobić coś takiego że mam liste z produktami wygląda ona tak: (IMG:http://i.imgur.com/oZIKEUv.png) i zrobić (Strone / formularz) by dodawał się następny produkt a nie dodawać go ręcznie w pliku index czy jest taka możliwość? proszę bardzo o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Tak, jest taka mozliwosci.
Musisz stworzyc tabele z produktami w bazie danych i na stronie wyswietlac produkty z tejze tabeli z bazy. I tak, potem w panelu admina mozesz zrobic formularz na dodawanie kolejnych produktow do bazy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a mógł by mi ktoś pomuc trochę to zrobić? nie mówię że gotowca, ale miło by było.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ciężko tu cokolwiek pomóc bo to są podstawy. Dodawanie/wybieranie danych z bazy, podstawowy formularz. Tym bardziej dziwne że tego w żaden sposób nie zrobiłeś jeżeli system jest gotowy.
http://www.w3.org/TR/html5/forms.html http://php.net/manual/pl/book.pdo.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Czyli krotko rzecz mowiąc nie masz zielonego pojecia o czym mowilem... Skoro wiec tworzysz strone samodzielnie, to moze wypadaloby zapoznac sie wpierw z podstawami baz danych i obslugi formularzy w php?
|
|
|
![]()
|
|
powiem tak cały system jest podpięty pod bazę danych formularez umiem robić. na stronie mam zrobine jak ktoś wpisze kod z sms'a i będzie on poprawny wszystkie dane co wpisał w formularzu zapisują się w mysql
http://auto-skingo.pl tylko chodzi mi oto że nie wiem jak wyświetlać wszystkie produkty z tabeli w bazy danych w wystylizowanym divie. pobrać dane z mysql umiem bo pobiera mi dane ile sztuk się zostało a ile kupiono itp. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To skoro już wybierasz jakieś dane co za problem zmienić ich zakres?
SELECT pola from tabela JOIN inna tabela [warunki] foreach (zbior as rekord) { wyświetl dane } |
|
|
![]()
|
|
no tak ale jak każdy produkt mam wyświetlić osobno w divach? umnie jeden produkt wygląda tak:
|
|
|
![]()
|
|
div.product to jeden produkt więc generujesz go wewnątrz foreach. Zmienna rekord w przykladzie będzie zawierała jeden rekord pobrany z bazy w postaci np $rekord['id'].
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki wielkie za pomoc ale i tak nie wiem jak z tego skożystać ale nie poddam się i rozgryzę to coś jak tego używać (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Jeszcze podpowiem że id mają być unikatowe więc nie mają prawa się powtarzqać w dokumencie jak u Ciebie.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 520 Pomógł: 102 Dołączył: 15.07.2014 Skąd: NULL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a powiedz mi jseszcze co to oznacza?
Tu masz o tablicach. |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki może uda mi się to rozgryść
Dzięki twojej wielkie wskazówce udało mi się to zrobić tylko zrobiłem troszęczkę to inaczej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
i działa bez problemowo (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował yank5532 7.08.2015, 12:10:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 09:39 |