![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
próbuję na VPS używać klasy phpmailer. Dziwne, bo pomimo błędu i komunikacie o wysłanym e-mailu, nie otrzymuję go. Dlaczego tak się dzieje? Proszę spójrzcie na ten kod:
Port 465 też nie działa. Pomożecie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jesli mail sie nie uda to o to:
$mail->Send(); zwroci false. A ty tego nie obslugujesz tylko jakis wyjatek. No chyba ze najnowszej wersji phpmailera zmienili to na wyjatek. zmienili? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 1 Dołączył: 6.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Obiekt $mail ma w sobie informacje o bledzie. Wyswietl go sobie, a moze sie rozjasni trochę.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Napisalem ze obiekt $mail czyli klasa PHPMailer zawiera w sobie wlasciwosc, ktora trzyma ostatni blad. Wyswietl to sobie. Jak nie wiesz ktora to, to zajrzyj do dokumentacji lub przykladow. Tam jest napisane a ja nie pamietam dokladnie jak to sie nazywalo. errorInfo czy jakos tak
|
|
|
![]()
|
|
Skorzystałem z tego ErrorInfo. Otrzymałem takie coś:
Co zrobić? Ten post edytował Kerth 30.07.2015, 21:35:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podać prawidłowe dane, masz przecież w błędach przyczyny:
- Password not accepted - Authentication Required W skrócie oznacza to, że żeby wysłać maile z Gmaila trzeba się autoryzować loginem i hasłem do poczty. Wystarczy zajrzeć do przykładów na stronie PHPMailer'a: http://phpmailer.worxware.com/?pg=examplebgmail http://phpmailer.worxware.com/index.php?pg=exampleagmail |
|
|
![]()
|
|
Ok. Z tym sobie poradziłem tylko mam teraz pytanie. Dlaczego wiadomości wysyłane przez klasę PHPMailer przychodzą w poczcie gmail do folderu SPAM?
I dlaczego przychodzą po 2 wiadomości? Tak to wygląda: (IMG:http://i.imgur.com/46RsFDW.png) Kod:
Dlaczego otrzymuję wiadomości do SPAMu? Proszę też nie patrzcie na stosowanie tu mojej wybitnej twórczości jaką jest pseudo obiektowość (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował Kerth 31.07.2015, 13:36:04 |
|
|
![]()
|
|
To raczej nie ma zwiazku z PHPMailer tyko z kontem z ktorego wysylasz maile.
|
|
|
![]()
|
|
To bez znaczenia jaki adres podam przy wysyłaniu e-mail i tak zawsze wiadomość trafia do SPAMu. Wiesz może jak temu zaradzić?
|
|
|
![]()
|
|
No na pewno nie podales mojego (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) A mojego nigdy do spamu nie trafialo.
|
|
|
![]()
|
|
Nie chcę schodzić na bezsensowną polemikę ale znalazłem Twój e-mail na Twojej stronie, wpisałem i uwierz mi, że również wiadomości idą do SPAMu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przecież nie wysyłasz maila z jego skrzynki, tylko dajesz nagłówek, który mówi, że to jego mail. Dlatego możesz trafiać do spamu. Spróbuj wysłać maila z nagłówkiem takim jak jego faktyczny adres.
|
|
|
![]()
|
|
Tak też robię ale pomimo tego, wiadomości wysyłane przez formularz kontaktowy, korzystające z tej klasy ZAWSZE trafiają do SPAMu. Nie ważne jaki podam adres email w nagłówku. Dla potwierdzenia:
(IMG:http://i.imgur.com/EmyPc7b.png) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 965 Pomógł: 285 Dołączył: 19.06.2015 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli używasz do wysyłania skrzynki myemail@gmail.com to w nagłówku nadawce ustaw jako myemail@gmail.com, a nie nospor@gmail.com czy cokolwiek innego.
Wyobraź sobie sytuacje: wysyłasz maila z nagłówkiem adresu bill@microsoft.com i piszesz : "Cześć Halina, zapomniałem sobie przelać kasy na moje drugie konto, wyślij mi stówke a oddam dwie." I to nie trafia do spamu... Bez sensu, prawda? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Nie rozumiesz. W:
pobieram przesłany adres e-mail z pola "Adres email" w formularzu kontaktowym. Dodam, że nawet jeśli w formularzu podam nadawcę jako siebie i wysyłam również do siebie to wiadomość także opatrzona jest jako spam. |
|
|
![]()
|
|
A czy jeśli zalogujesz się normalnie na tą skrzynkę, i wyślesz do siebie maila to też trafia do spamu? Czy nie?
|
|
|
![]()
|
|
Wtedy nie trafia do spamu. Wiadomośc otrzymuję wtedy normalnie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiadomośc trafia do spamu prawdopodobnie dlatego, że wysyłasz w tym samym czasie dwie identyczne wiadomości z tego samego konta do tego samego innego. Jak tego nie traktować jako spam?
Wiadomość z kolei jest wysyłana dwa razy dlatego, że wywołujesz $mail->Send() dwa razy - raz w linii 35 i raz w 49. Zmień warunek z linii 35 na
i var_dump z linii 49 na Powinno działać dobrze. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:12 |