![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Generalnie jestem tutaj nowy. Uczę się aktualnie pisać strony. Mam zrobioną bazę z danymi potrzebnymi do logowania, logowanie i rejestrację. Chciałbym zrobić też, aby jedna z podstron była dostępna tylko dla zalogowanych i nie mam pojęcia jak to uczynić. Kod na logowanie może wygląda odrobinie prymitywnie, ale dopiero się uczę. Proszę o pomoc. Co mam umieścić dokładnie w kodzie podstrony aby tylko zalogowani użytkownicy mogli ją przeglądać.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zobacz tutorial jak korzystać z sesji (użyłeś session_start() ale chyba za bardzo nie wiesz co z tym zrobic)
2. Na twoim miejscu poszukałbym gotowca i zobaczył jak jest z tymi "stronami dla zalogowanych" np. wordpress, joomla, php fusion itp. 3. Poświęć na ten temat trochę czasu, a z bardziej szczegółowymi pytaniami -> dział Przedszkole (tam zawsze znajdziesz odp.) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Przenoszę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zobacz tutorial jak korzystać z sesji (użyłeś session_start() ale chyba za bardzo nie wiesz co z tym zrobic) 2. Na twoim miejscu poszukałbym gotowca i zobaczył jak jest z tymi "stronami dla zalogowanych" np. wordpress, joomla, php fusion itp. 3. Poświęć na ten temat trochę czasu, a z bardziej szczegółowymi pytaniami -> dział Przedszkole (tam zawsze znajdziesz odp.) Sesion_start zostało przypadkiem po kombinowaniu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
session_start(); - musi być na każdej stronie na samym początku kodu.
początek pliku logged.php
Ten post edytował Damonsson 10.07.2015, 23:26:12 |
|
|
![]()
|
|
Ok. Działa dzięki wielkie za pomoc, już wiem o co chodzi.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 22:03 |