![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy nie widzieliście gdzieś skryptu który indeksuje tylko katalogi w bierzącym folderze i zapisuje wynik do tablicy? Ogólnie mówiąc chodzi mi o to, aby skrypt ten czytał nazwy katalogów i umieszczał je w polu formularza select. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.
-------------------- 811801
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Skrypt taki znajdziesz:
1) na forum - poszukaj 2) w manualu php - poszukaj mozesz poszukac wg. słowa kluczowego is_dir. Jeśli znajdziesz skrypt wyświetlający pliki, przerób go. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 28.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takiego skryptu na forum nie ma, nic nie dają też poszukiwania w/g słowa kluczowego is_dir, w manualu znalazlem tylko przykłady skryptów wyświetlających całą zawartość birzącego katalogu (foldery+pliki). Jeszcze raz proszę o pomoc lub wzkazówki jak taki skrypt napisać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Here is a recursive function that uses is_dir(), to make a list of all subdirectories inside a given directory. It returns the result in an array.
function retrieveDirs($rootdirpath) { if ($dir = @opendir($rootdirpath)) { $array[] = $rootdirpath; while (($file = readdir($dir)) !== false) { if (is_dir($rootdirpath."/".$file) && $file != "." && $file != "..") { $array = array_merge($array, retrieveDirs($rootdirpath."/".$file)); } } closedir($dir); } return $array; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
To ja poproszę 100 zł przelewem za poprawną odpowiedź.
Proponuje wprowadzic zakaz uzywania wyrażenia "szukałem, ale nie znalazłem". -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Niby ok, ale skrypt nic nie wyświetla (w ostatnim wierszy brakowalo też }. Wyświetlałem poprzez echo tablice $array i nic...
|
|
|
![]()
|
|
[php:1:bca2e30e28]<?php
print_r($array); die('Lilly was here'); ?>[/php:1:bca2e30e28] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozdrawiam Lilly
![]() Poczytaj w manualu o foreach i array. I jeszcze jedno... w zyciu wiekszosc rzeczy nie dostaniesz za darmo tak jest i tu na forum. Aby moc pomoc musisz tez cos umiec i nie liczyc, ze inni wyrecza Cie w tym. Naprawde przeczytanie kursu o php (www.ygreg.com) nic nie kosztuje, a moze i pomoc w przyszlych problemach. P.S. Sorry za } musialem omylkowo zle wkleic. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 08:16 |