![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam bardzo serdecznie wszystkich programistów!
Nazywam się Rafał i przychodzę do Was z pewnym problemem. A mianowicie sprawa wygląda następująco. Na potrzeby opisania tego problemu stworzyłem w HTML prosty formularz: W bazie danych MySQL stworzyłem także nową tabele z danymi, oto jej screen: http://oi62.tinypic.com/i1b4lg.jpg I teraz co chcę osiągnąć; chcę, aby najpierw cały formularz połączył się z bazą danych na serwerze i z tą konkretną tabelą. Następnie, kiedy wypełnię pierwsze pole poprawnym kodem pocztowym, niech serwer sprawdzi czy jest taki kod w bazie i jeśli jest, to niech automatycznie wypełni pozostałe pola formularza danymi z tego samego wiersza. Czyli jeśli wypełnię pole Kod pocztowy kodem 78-400 to niech pozostałe pola wypełnią się automatycznie (Miasto: Szczecinek, Ulica: Jelenino, Województwo: Zachodniopomorskie). Oczywiście w tabeli będzie dużo więcej kodów pocztowych, a serwer ma na podstawie wpisanego kodu w pierwszym polu wypełnić pozostałe. Proszę Was moi drodzy o pomoc i pokierowanie. Nie liczę na to, że ktoś mi wystuka cały kod a ja go wykorzystam. Chcę się uczyć i rozwiązywac problemy także dochodząc do wszystkiego w pewnej mierze samodzielnie. Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam Rafał |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co jeśli dla jednego kodu będzie więcej wpisów?
Co do samego rozwiązania to tutaj masz koncept: http://blog.turson.pl/input-autocomplete-p...-z-bazy-danych/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie możliwe.
W tabeli będą wszystkie kody pocztowe z całej polski. Dysponuję już taką bazą i żaden kod w kolumnie kody-pocztowe nie będzie zduplikowany. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja Cię rozumiem, ale przecież w Polsce jest wiele ulic należących do tego samego kodu pocztowego (bo miasto ma tylko 1 kod na wszystkie ulice)
Chyba że masz wyfiltrowane te dane jakoś. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:13 |