|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2015 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam. Proste pytanie:
Która z opcji jest wg Was najciekawsza? Nie interesują mnie żadne subiektywne bla bla. Tylko rzetelna ocena i wskazanie. 1. Wydział elektryczny PW Zestawienie przedmiotów i liczba godzin Modelowanie danych i procesów PI-BD-101 24 Projektowanie baz danych PI-BD-102 16 Systemy Zarządzania Bazami Danych PI-BD-103 32 Programowanie i języki zapytań PI-BD-104 24 Optymalizacja baz danych PI-BD-105 16 Bazy danych w systemach mobilnych PI-BD-106 8 Bezpieczeństwo danych i informacji PI-BD-107 8 Narzędzia CASE w projektowaniu baz danych PI-BD-108 16 Nierelacyjne bazy danych PI-BD-109 8 Biurowe aplikacje baz danych PI-BD-110 16 Seminarium problemowe PI-BD-111 12 Wprowadzenie do baz danych PI-BD-301 16 - przez internet Projektowanie systemów w IBM RSA PI-BD-302 32 - przez internet suma 228 (48 przez internet) 2. Wydział elektryczny PW http://nas.isep.pw.edu.pl/podyplomowe/bd/?...2&print=pdf (w tym wybór specjalizacji) 3. Wydział Elektroniki PW http://eres.elka.pw.edu.pl/app/f?p=200:24 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%)
|
Rzetelnie: nazwy przedmiotów nic nie mówią, podaj programy zajęć
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%)
|
Która (...) wg Was Nie interesują mnie żadne subiektywne Może jakiś kierunek humanistyczny zamiast tego? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) 3. po nazwach przedmiotów zalatuje mi jakąś archaiczną wiedzą. Wybierałbym między 1. i 2. ze wskazaniem na 1. Ten post edytował Damonsson 24.06.2015, 13:00:35 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2015 Ostrzeżenie: (0%)
|
Wszystkie opcje to PW. Prowadzący, przedmioty wszystko w standardzie polibudy. Diabeł tkwi w szczegółach.
Na pierwszy i drugi rzut oka wszystko brzmi podobnie i pewnie dopiero po wszystkim mógłbym powiedzieć czy było warto. Nie nakręcam się, że wszystkiego się tam dowiem. Chcę po prostu poukładać swoją wiedzę i w dodatku mieć jakiś papier. THX za odpowiedzi, czy ktoś jeszcze ma coś do powiedzenia? Może ktoś skończył te (lub podobne) studia i ma jakieś zdanie na ich temat? a! mówiąc o subiektywnej opinii, miałem na myśli opinię na temat studiów podyplomowych w ujęciu ogólnym. Bo wszędzie gdzie się odzywam dostaję z liścia w twarz, że tego tamtego i owego nie nauczysz się na żadnych tam studiach... (bla bla bla) Wiem, chodzi mi o porównanie. Warsztat pracy to godziny pisania i siedzenia przed kompem. Chodzi mi o wiedzę (knowledge w ujęciu herosowyn) Ten post edytował silva 25.06.2015, 21:58:15 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 6 Dołączył: 19.12.2010 Skąd: Krzyżanowice Ostrzeżenie: (0%)
|
A co tak Cię na te bazy danych wzięło? Do naszej pracy trochę procedur składowanych i już... Optymalizacja, pamiętam czasy, gdy gra toczyła się o to, by dobrze rozmieszczać dane na talerzach dysków... Informix, ech... Ja kończyłem podyplomowe na Politechnice Wrocławskiej (Projektowanie Półprzewodnikowych Układów Scalonych, kazali mi), ale to było z 25 lat temu. To u Ciebie to już raczej są jakieś naukowe opary, może przydatne przy jakiś mainfrejmach, ale tu... Przy PHP...
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 23:28 |