![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 1 Dołączył: 23.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam problem ze skopiowaniem pliku xml, który jest generowany "na żądanie" wielkość ok 17MB. Robię to standardowo przez polecenie copy(), i niestety wynik jest losowy : raz się uda skopiować a raz wywala błąd : Zrobiłem sobie raport - tak to się przedstawia w ciągu dwóch godziny - skrypt wywoływany co 5 minut :
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 27 Dołączył: 5.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj kod, chyba że chcesz, żebyśmy Ci powróżyli (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 1 Dołączył: 23.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak pisałem tylko polecenie copy :
Sory ale linku $source nie mogę podać, ponieważ nie chcę żeby google to indeksował, 2. wolałbym żeby klient o tym się nie dowiedział (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) aktualny raport (totalna losowość ;/):
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może kopiuj "po trochu". Spróbuj tak: http://stackoverflow.com/questions/6564643...ver-2-gb-in-php
|
|
|
![]()
|
|
pierwsza funkcja z powyższego wątku - to samo : failed to open stream: HTTP request failed!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może serwer z którego pobierasz dane po prostu nie wyrabia
|
|
|
![]()
|
|
Też to zasugerowałem - tym bardziej że w ten sposób kopiuje o wiele większe pliki. A taką dostałem odpowiedź od informatyka :
Plik jest dostepny poprzez protokuł http takze nie ma zadnych zabezpieczeń zeby go nie sciagac. Plik jest generowany na rzadanie takze byc moze z tego wynika problem ze "skopiowaniem" go. Sam proces wytwarzania pliku trwa dobre ponad 10 sekund takze niezaleznie od technologii sciagania, proponowałbym zastosować taką metodę, aby ewentualny czas generowania jak i samo przesylanie pliku rzędu 17MB miało możliwość powodzenia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
curl i duży timeout
|
|
|
![]()
|
|
znalazłem sobie taką funkcyjkę :
póki co raport jesk OK! :
hm.. w czym ona jest lepsza od copy() czy file_get_contents? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to, że twój skrypt ("copy") czeka chwile i nie dostaje danych (zbyt długo generuje się tam XML), po czym uznaje że jest błąd.
Ogólnie chodzi o timeOut, w fsockopen podajesz 30 sekund. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.09.2025 - 17:48 |