![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jeśli wykładowca polecił mi wykonać maszyne wirtualną z pewnym zadaniem na VirtualBox z Windows7 to oznacza, że mam na VB zainstalować najpierw Win7 czy VirtualBox już oferuje ten ssytem w sobie?
ps. jeśli odpowiedź na to pytanie to TAK, to czy jest jakiś sposób bym znalazł w sieci VirtualBoxa z gotowym do użycia Windows7? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 4 Dołączył: 16.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli wykładowca polecił mi wykonać maszyne wirtualną z pewnym zadaniem na VirtualBox z Windows7 to oznacza, że mam na VB zainstalować najpierw Win7 czy VirtualBox już oferuje ten ssytem w sobie? zacznijmy od tego że win7 jest produktem komercyjnym. masz licencję ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej z tego co pamietam to musisz zainstalowac system na virtual boxie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 12.05.2013 Skąd: Hamburg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw vb potem system z płyty bądź obrazu
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 0 Dołączył: 25.11.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a o co chodzi człowiekowi który mówi:
"Może Pan mi przygotować maszynę wirtualną na VirtualBox z Windows 7 Professional i zainstalowanym prototypem. Wtedy skopiuję na dysk zewnętrzny i sam to obejrzę i zbadam." Czy tu chodzi o to bym na VirtualBoxie: 1) zainstalował na nowej maszynie windows7 2) zainstalował w nim prototyp 3) eksportował urządzenie 'export appliance'. Czego wynikiem jest plik .ova w moim wypadku 5GB ? Bo okazuje się, że nie o to chodzi człowiekowi. O co może jeszcze chodzić? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 21:32 |