![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej,
w jaki sposób odwołać się do routingu, który jest w klamrach namespacesa/grupy? Chce zbudować link za pomocą URL::route - tylko nie wiem jaki identyfikator wprowadzić trasy. Co bym nie wpisał to dostaje komunikat, że nie znaleziono trasy.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
żeby użyć route musisz użyć składni nazwanej route czyli:
Potem
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 350 Pomógł: 31 Dołączył: 23.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Świetnie, dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Miałbym kilka drobnych pytań;
1) W jaki sposób zbudować nawiasy podczas budowania zapytania przez np. eloquent? Chcę uzyskać wynik: Kod WHERE (login = 'xx' OR username = 'yy') AND password = 'admin' 2) W jaki sposób mogę zbudować zapytanie gdzie użyję parametru "IN" lub "NOT IN" ? Wiem, że mógłbym rzucić whereRaw i sobie zbudować, ale czy jest funkcja w Builderze, która po przekazaniu argumentów zbuduje mi rządany efekt? Kod ->xx('username', 'IN', array('admin', 'bolek', 'lolek'); 3) Własna funkcja w modelu (publiczna) - chcę stworzyć własną funkcję filtrującą i odwołać się do niej w kontrolerze. Tylko w jaki sposób dostać instancje klasy z modelu? W tej chwili odwołuje się po prostu przez metody statyczne, tj: Kod User::lista_wynikow(arg); w kohanie frameworku była fabryka, która zwracała cały konstruktur - a w laravel jak to wygląda? Kod $user = new User;
$lista = $user->lista_wynikow(arg); |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.09.2025 - 06:08 |