![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Mam tekst: "Za czasów PRL (1980-1989) władze zmuszały obywateli...." I muszę wyczyścić tekst z nawiasów i tego co jest w nich (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tak aby otrzymać: "Za czasów PRL władze zmuszały obywateli...." Jak to szybko zrobić ? Podejrzewam, że przy pomocy wyrażeń regularnych. Pozdrawiam Fredka |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
preg_replace i kombinujesz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tyle to ja też wiem ;p
Tylko, że ja nie kumam tego. A na zaliczenie muszę na jutro ... Damn.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 105 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niekumaczu od zaliczeń, zły dział zatem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Interesuje Ciebie mniej wiecej taki wzór: \(.*?\) A reszta w Twoich rękach (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Panie pobłogosław tego usera albowiem on wiedzę posiada i głodnego leniwego nakarmić nią umie...
(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dziękuję. Musze to rozkumać bo jutro muszę to studentom na zadanie dać ! Dzięki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 12.05.2013 Skąd: Hamburg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musze to rozkumać bo jutro muszę to studentom na zadanie dać ! Padłem. Czy Ty właśnie się przyznałeś, że uczysz studentów o czymś, o czym sam nie masz nawet mglistego pojęcia? Gratuluję! Jeszcze napisz jaka uczelnia, żeby wszyscy potencjalni studenci wiedzieli której unikać (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 2 Dołączył: 20.07.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Byłyby jaja jakby ten co Ci pomógł był Twoim studentem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 268 Pomógł: 254 Dołączył: 11.06.2009 Skąd: Świętochłowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może to praktykant? Od razu najgorsze podejrzewacie… (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
A tak na marginesie: jest przynajmniej jeszcze jedno rozwiązanie problemu, niewymagające regexów, ale też wyglądające o wiele bardziej ubogo. Można choćby przy pomocy strpos wykryć pozycję nawiasu otwierającego i zamykającego i zamienić wszystko między nimi na pusty string przy pomocy substr_replace |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 3 Dołączył: 23.04.2013 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
A ja myślę że to farmazon, chciał się popisać , tylko coś mi się tu nie zgadza najpierw napisał że potrzebuje na zaliczenie (czyli student) a potem że na wykład.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:15 |