|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witajcie koledzy
Jestem poczatkujacy więc miejcie dla mnie cierpliwość(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Chciałbym stworzyć na swojej stronie otwieranie strony nie po ID tylko po TITLE czyli zamiast ?page=78 tylko ?page=o-nas w tym celu w bazie SQL stworzylem wiersz SLUG w którym zapisuje tytuł strony oczywiście zamiast odstepów np o nas zapisuje w bazie to jako: o-nas. oczywiście w pliku odpowiedzialnym za wyświetlanie stron mam I teraz mam pytanie w index.php mam takie coś
Jak w tej funkcji dodać polecenie np
żeby zamiast kariera było pobierz z SLUG w bazy SQL i wyświetlało plik kariera.php Proszę o pomoc i bardzo dziękuję (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 9 Dołączył: 16.11.2014 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%)
|
include 'include/'.$zmienna.'.php';
Jeśli to twój cały kod, weź pod uwagę możliwość włamania |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2013 Ostrzeżenie: (0%)
|
dziekuje za odpowiedź ale chodzi mi o to by słowo poniżej KARIERA zastąpić Wierszem z bazy danych SLUG
czyli
tyko nie wiem czy to poprawna forma Ten post edytował airgucio 13.05.2015, 21:03:04 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 31 Dołączył: 10.01.2007 Skąd: Bydgoszcz/Inowrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
masz wynik z SQL, więc nie potrzebujesz ifa do sprawdzenia. Jeśli strona istnieje - jest rekord, jeśli nie - nie ma. Wtedy includujesz plik z szablonem, ew. jeśli strona kontakt ma się różnić wtedy
|
|
|
|
|
|
|
|
Poradziłem sobie w ten sposób
tylko teraz nie pokazuje mi strony podstrona_main_new mojej głónej ,tylko podstrona_text a chciałbym aby jak nei wpisuje adresu to pokazała się strona glówna |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 4 Dołączył: 28.12.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
To dlaczego dałeś funkcje is_numeric skoro w zmennych przesyłasz nie liczby a text.
EDIT: Sory nie doczytałem. To powinno zadziałać.
Ten post edytował tomek200 16.05.2015, 15:05:22 |
|
|
|
|
|
|
|
Witaj
Niestety ten kod nie działa , w przeglądarce gdzie wpisuje adres: link jest widoczny tak jak chce czyli np : page=o-nas, ale nie wyświetla mi podstrona_text czyli moja zawartość podstrony tylko caly czas podstrona_main czyli strona główna.Ale dziekuję za chęci (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował airgucio 23.05.2015, 13:53:32 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 19:27 |