![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
zainstalowany mam serwer apache z php 5.2.17 mam skrypt który wykorzystuje funkcje imap_open. Jeśli odpalam skrypt z przeglądarki to skrypt się wykonuje. Jeśli próbuje odpalić z konsoli ten sam skrypt pokazuje mi że nie: Fatal error: Call to undefined function imap_open. dodam że w php.ini funkcja jest włączona, a plik .dll do funkcji jest w katalogu funkcji. Czy ktoś wie dlaczego tak się robi? potrzebuje uruchomić harmonogram, mam program nncron lite i on nie uruchamia tego skryptu bo pokazuje się błąd wyżej opisany. z konsoli jest tak samo. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Najprawdopodobniej konsola wczytuje Ci inną konfigurację PHP i tam rozszerzenie IMAP nie jest ładowane. Masz wędkę - rybkę złów sobie w Googlu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak sprawdzam z konsoli zawartość php.ini to niby pokazuje że jest funkcja ładowana.
a z jakiej innej konfiguracji korzysta konsola? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
znalazłem już(IMG:style_emoticons/default/exclamation.gif) !
Dzięki, jak by miał ktoś podobny problem proszę pisać pomogę! |
|
|
![]()
|
|
Forum jest od tego by wymieniać się wiedzą. Miałeś problem, uzyskałeś pomoc, rozwiązałeś problem - napisz proszę w jaki sposób to zrobiłeś. Komuś z pewnością się to przyda.
|
|
|
![]()
|
|
w moim sewerze jest tak że konsola korzysta z pliku php.ini katalogu php5, a nie z katalogi windows. Ustawienia, które zmieniałem były w pliku z katalogu windows. podmieniłem pliki i wszystko działa (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 01:17 |