![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 8 Dołączył: 8.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie
Zastanawiam się jak może wyglądać tabela do takiej strony jak kwejk, demotywatory czy wiocha? Ponieważ chcę zrobić stronę tego typu, ale w jednej tematyce. Myślałem o takiej tabelce. id | tytul | podpis | url_obrazka | zrodlo | id_user | status | id_ocena i tabelka z ocenami id | plus | minus i teraz jak identyfikować użytkownika oceniającego? Myślałem o takim czymś, że dodaje IP do tabeli plus lub minus w zależności na przycisk, ale samo IP, to chyba za mało na identyfikację użytkownika? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 18 Dołączył: 7.10.2007 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co proponujesz to do każdego obrazka można dodać tylko 1 ocenę, a chyba nie o to chodziło.
Co do identyfikacji to: IP, data z godziną. Jeśli chcesz jak najwięcej zanotować to możesz dodać: system operacyjny, przeglądarka, rozdzielczość. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 8 Dołączył: 8.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o to, aby każdy użytkownik mógł dodać tylko jedną ocenę do jednego obrazka. A nie, że użytkownik sam sobie naklika np. +50, dlatego musi być jakaś blokada. Ale problem jest z osobami które maja zmienne IP. Dlatego blokada na samo IP, to za mało.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 58 Dołączył: 14.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
To nie pomoże
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli nie wprowadzisz logowania, to się przed tym nie zabezpieczysz
|
|
|
![]()
|
|
Wtedy było by głosowanie tylko dla zalogowanych i zapisywało by id zapisanej osoby. Może być i tak (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzięki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 13:23 |