![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.Mam nadzieję że zrozumiecie.Chodzi o to że:
1.Gdy uruchamiam przeglądarke i klikam na działanie to wpisuje dwie liczby,ale nie nie chcę żeby pojawiały się wszystkie wyniki każdego działania(+.^.*)tylko że jak WPISUJE "d" to pojawia mi się wynik dodawania, a jak na "p" to potęgowania..Pod spodem przedstawiam mój kod w którym pojawiają się wszystkie wyniki.Jak ktoś wie to niech edytuje mój kod i go tu wstawi. Cytat <html>
<head> <script> function dzialanie(){ var l1 = prompt("Podaj liczbe",""); var l2 = prompt("Podaj liczbe",""); var razy = l1 * l2; var dodaj = l1 -+- l2; var potega = l1 for(i=1;i<l2;i++){ potega = potega * l1 } document.write("Mnożenie wynosi"+razy+"<br>"+"Dodawanie wynosi"+dodaj+"<br>"+"Potęga wynosi"+potega); } </script> </head> <body> <a href="java script:dzialanie()">dzialanie</a> </body> </html> Ten post edytował kader14 21.03.2015, 22:15:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to za zapis?
Kod var dodaj = l1 -+- l2; Cytat tylko że jak WPISUJE "d" to pojawia mi się wynik dodawania, a jak na "p" to potęgowania. 1. Znów używasz prompt - np. do zmiennej dzialanie 2. Potem już tylko zwykły if - Kod if( dzialanie == "p" ){ alert(l1+l2); } i analogicznie dla innych3. Liczby konwertuj do liczb poprzez parseInt lub parseFloat |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to za zapis? Kod var dodaj = l1 -+- l2; dodawanie liczby 1 i 2 1. Znów używasz prompt - np. do zmiennej dzialanie 2. Potem już tylko zwykły if - Kod if( dzialanie == "p" ){ alert(l1+l2); } i analogicznie dla innych3. Liczby konwertuj do liczb poprzez parseInt lub parseFloat mogłbyś edytować mój kod i tu wstawić bo jestem w tym zielony |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 14:31 |