![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem początkujący jeśli chodzi o Zend Frameworka (używam ZF w wersji 1.12). Chciałbym zrobić formularz kontaktowy, który będzie wysyłał również powiadomienie do osoby, która wysłała maila. Maila z powiadomieniem chciałbym napisać w HTMLu. Chodzi mi tylko o to, żeby treść tego maila umieścić sobie w osobnym pliku (a nie w kontrolerze), np w /public/mail.html. Następnie zaincludować sobie ten plik w kontrolerze i jego treść przypisać do zmiennej. Problem tylko w tym w jaki sposób mogę zaincludować sobie ten plik w kontrolerze i później go użyć. Normalnie za pomocą require czy include nie da rady. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
require i include ładują plik, a nie pobierają jego zawartośc. Od tego jest file_get_contents
Ten post edytował Turson 19.03.2015, 11:13:22 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 11 Dołączył: 25.07.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli korzystasz z zenda, to pewnie szablony trzymasz w jakimś views/scripts. Możesz sobie utworzyć tam np.: /mailtemplate/jakistemplate.phtml, w którym tworzysz szablon maila. Następnie taki szablon (z danymi) możesz wyrenderować do zmianiej w kontrolerze i dalej go wysłać.
W ten sposób możesz następnie w szablonie maila, odwolywać się do przekazanej tablicy danych. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:28 |