![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 34 Dołączył: 16.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z wybraniem kilku wartości z bazy danych.Np mam stronę gdzie jest kilka firm i do każdej należą jakieś osoby. Na jednej podstronie mam formularz gdzie się podaje nazwę firmy, np X, to przesyła do bazy danych ta nazwę i zapisuje w odpowiedniej kolumnie. I na innej podstronie jest tabela która powinna pokazywać wszystkie osoby z tej firmy. Np jeśli wpisze X, Y to ma wyświetlić wszystkie osoby z tych dwóch firm, jeśli wpisze X, Y, Z to z tych trzech itd. Na razie kod do wybierania wygląda tak:
a do wybierania tak:
niby wszystko ok,ale jesli ktos nie jest przypisany do zadnej firmy to jego tez wyswietli. W jaki sposob mogłbym zapętlić tą zmienną $dane_osobowe ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 18 Dołączył: 7.10.2007 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej to by było zrobić JOIN i pobrać wszystko jednym zapytaniem.
Nie zauważyłem że tu robisz explode. Ehh szkoda że tutaj nie ma kluczy obcych i normalnych relacji - sprawa by była zdecydowanie łatwiejsza. Przyznaje że nie bardzo kumam tą strukturę bazy. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 34 Dołączył: 16.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to nie miał by ktos jakiegos pomyslu ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 18 Dołączył: 7.10.2007 Skąd: Pruszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Alternatywą dla where or... or.... w mysql jest IN(), ale nie wiem czy to Ci w czymś pomoże
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:17 |