![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 3 Dołączył: 28.10.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pytanie, które dla wielu może okazać się idiotyczne. Co zrobić żeby w adresie url pojawiły się dane metody GET? Żeby adres strony wyglądał mniej więcej tak: www.adrestrony.pl/index.php?login=login123&haslo=haslo123 Próbuje cały czas metodą jQuery $.get i $.ajax ( type: "GET", ... ), lecz ciągle nie pojawia się nic w adresie strony. Czy może to spowodowane jest tym, że wszystko znajduje się na serwerze localhost, bezpośrednio na kompie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 3 Dołączył: 28.10.2014 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Rozumiem, ale w czym mi ta strona ma pomóc?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Twoim problemie. Powinieneś skorzystać z HTML5 History API i obsłużyć zdarzenia popstate, pushstate.
Samo wywołanie Ajax nie zmieni adresu. |
|
|
![]()
|
|
Tylko, że w History API się tworzy fikcyjne adresy do których nie da się wejść po linku, a mi chodzi o takie adresy url, w których dopisane są takie dane jak np "...?lgoin=lgoin&haslo=haslo", chodzi o to, żeby tą stronę dało się komuś wysłać i ta osoba mogła sobie po linku wejść w konkretne miejsce np artykuł.
Moja aplikacja będzie tworzyć podstrony dynamicznie dlatego, ważne jest aby te dane znajdowały się właśnie w adresie. Problem rozwiązał się sam już. Już wiem co robiłem źle. Dzięki, że się zainteresowałeś moim tematem (IMG:style_emoticons/default/specool.gif) Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 10 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdy wysyłasz formularz metodą GET, użyj tagów <input type="hidden" name="nazwa" value="wartość" />, aby ustawić dodatkowe parametry.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:41 |