![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 303 Pomógł: 1 Dołączył: 24.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zapytanie takiej postaci dziala(tak na start)
Zapis do zmiennych pewnych danych o uzytkowniku
i proba wpisania ich do zapytania:
zapytanie powyzej juz nie dziala, Wechowane wyglada tak:
przekazuje wszystkie dane ktore chce jednak nie wpisuje ich do bazy o co chodzi?! pola w bazie sa, dane sa nalezy je tylko upnac, z czym ten "program" ma klopot z czym ja mam klopot? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Jesli nie wywala ci bledu zapytania, znaczy ze ten warunek
wpl_users.users_login='root' nie jest spelniony |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 4 Dołączył: 14.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziwię się, że w ogóle pierwsze zapytanie weszło, postaraj się zmienne dać poza zakres cudzyłowia, czyli wszystko na przykładzie:
zamiast:
zastosuj powyższą uwagę do wszystkich zmiennych, które zawarłeś w treści zapytania a nie rozdzieliłeś ich poza jego zakres Ten post edytował freewalker 16.02.2015, 15:45:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 303 Pomógł: 1 Dołączył: 24.09.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chodzi o cos takiego?
to nic nie zmienilo |
|
|
![]()
|
|
A przeczytales mojego posta?
I nie sluchaj freewalkera bo gada glupoty. Nic nie miales poprawiac |
|
|
![]()
|
|
warunek jest spelniony w tabeli wpl_users jest login root i ten root jest zalogowany (inaczej stworzona jest sesja ) z takim loginem
|
|
|
![]()
|
|
Skoro to zapytanie ci nic nie zmienia i nie wypisuje żadnego blędu to:
1) albo ci się wydaje, że to zapytanie wykonujesz 2) albo ci się wydaje, że ten warunek jest spełniony Teraz poszukaj, które z tych "wydaje" jest w Twoim przypadku spełnione (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Juz chyba wiem.
Po 1 pierwsze zapytanie ktore powiedzialem ze dziala, tez dziala tylko czesciowo. Po 2 pan up mial racje i chodzi o warunek, z ktorym mam problem.
czyli czesc z tabeli users sie wykonywala i uzytkownik robil sie online na 1 wiec teraz potrzeba jakis fragment warunku dla czesci tabeli dane kwestia tego ze w tabeli dane nie mam loginow a jedynie id usera - pole z tabeli dane Wydaje mi sie ze problem rozwiaze stworzenie innego warunku opierajacego sie o id, czy mam wrzucic id w sesje i na nim operowac? Czy jakos inaczej da sie to rozwiazac? Bo wtedy by chyba bylo ok, zreszta sprawdze to.
przebudowalem zapytanie/logowanie(bo to do tego) zeby opieralo sie tylko o id
i nic nadal wykonuje sie zapytanie dla tabeli users dla dane nie ocb? Ten post edytował viamarimar 16.02.2015, 20:49:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 11:49 |