![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę właśnie aplikację wyszukującą ogłoszenia z różnych portali i w związku z tym mam do was prośbę o poradę. Wynikiem wyszukiwania jest tablica wielowymiarowa o sporej ilości rekordów, która wraz z nowym wyszukiwaniem lub opuszczeniem strony przez użytkownika będzie automatycznie usuwana. Zastanawiam się czy dobrym pomysłem będzie zapisać ją w zmiennej sesyjnej, czy jednak lepiej wrzucić to do bazy danych lub pliku tekstowego? Czekam na Wasze opinie i pozdrawiam
![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O ile masz potrzebę, by to później odtworzyć - to do bazy.
Jeśli np. wyszukiwania będą się powtarzać, to szybciej zaciągnąć dane od siebie, niż prawdopodobnie curl-em. -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.10.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie nadają się, od tego masz bazę danych.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Czyli definitywnie baza danych. Rozwiałeś moje wątpliwości, dzięki jeszcze raz ;D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:29 |