|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2015 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam
Jestem laikiem w php i js. Mam problem z pobraniem danych z bazy a potem przekazaniu ich do js jako zmienna.
Sam program jest dość stary gdyż był on pisany kilka lat temu. Z góry dzięki za pomoc. Otrzymałem już częściową odpowiedz
lecz jak próbuje sprawdzić co tam jest to dostaje : object Object
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Sory za pytanie; ale nie jestem pewny jak ty to robisz? Wstawiłeś kod PHP do JS (IMG:style_emoticons/default/ohno-smiley.gif)
Jeśli tak to do takich rzeczy wykorzystuje się AJAXa |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2015 Ostrzeżenie: (0%)
|
Tak jak pisałem na początku to nie jest mój program i ma kilka lat.
Nie mam teraz czasu na pisanie całości od nowa a to jest wielka kobyła wykorzystująca strasznie pokrętną logikę czytanie dokumentów. Problem polega na tym iż w pliku php mam fragment js pobierania zmiennych. Chce tam dołożyć kolejną i później ją obrabiać (przeszukiwać itp.). Ten post edytował DanielZgodka 26.01.2015, 15:42:00 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 29 Dołączył: 5.07.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Masz, źle napisaną pętle do wyświetlania danych. Niby robisz pętle a wyświetlasz cały czas ten sam element. A na końcu wstawiasz cały obiekt zamaist konkretny element.
Ten post edytował grzes999 26.01.2015, 15:49:14 |
|
|
|
|
|
|
|
wiem że jest 1 element w bazie tylko nie wiem ja pokazać zawartość tego elementu.
Ext.Daty - to lista zawierające listy dwuelementowe id pliku oraz jego datę. Czyli coś w rodzaju tablicy dwuwymiarowej. Nie jestem programistą php, js czy ajaxa. wiem komunikat wyświetlający powinien wyglądać tak np.: [js] alert("wiersz "+i+"\n dane: "+Ext.Daty[0][0]); [/js] ale dostaje w tedy "dane: undefined" Ten post edytował DanielZgodka 26.01.2015, 15:56:59 |
|
|
|
|
|
|
|
wiem że jest 1 element w bazie tylko nie wiem ja pokazać zawartość tego elementu. Ext.Daty - to lista zawierające listy dwuelementowe id pliku oraz jego datę. Czyli coś w rodzaju tablicy dwuwymiarowej. Nie jestem programistą php, js czy ajaxa. To, że ty wiesz to nie wile znaczy. Skor nie jesteś programistą to po co bierzesz się za programowanie. Spróbuj tak
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
alert("wiersz "+i+"\n dane: "+Ext.Daty[0]['NAZWA POLA KTORA CIE INTERESUJE']);
|
|
|
|
|
|
|
|
Tak jak pisałem wiem ze wynikiem powinno być 1 wpis z 2 elementami i ta pela zawsze wykonała by się raz wiec nie ma to nic do znaczenia czy tam będzie i czy 0 to tylko sprawdzenie.
nospor dzięki!!! działa P.S. Jestem programistą samoukiem C# (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował DanielZgodka 26.01.2015, 16:04:04 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 22:31 |