![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Szukałem na tym forum odpowiedzi na moje pytanie ale nie znalazłem. Chiałbym się dowiedzieć na jakiej zasadzie działajš polecenia w {jakies_polecenie} w plikach .tpl Przeglšdajšc skrypt forum phpBB widać dużo takich (nawet nie wiem jak to nazwać) {poleceń}. Przykładowo mam plik plik.tpl a w nim Kod Czesc masz na {imie} i jestes z {miasto} i teraz plik index.php
Prosiłbym o proste wytłumaczenie zasadzy działania i o konkretny przykład abym zrozumiał o co w tym chodzi. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.07.2004 Skąd: z neostrady Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie to forum!
To zależy, w twoim przykładzie jest chyba jakiś błąd bo includując taki plik wiele nieuzyskasz. Jeżeli w .tpl byłoby wstawione
to co innego. Wtedy są to zwykłe zmienne php i php podstawi za nie odpowiednie wartości - takie jakie przypiszesz do tych zmiennych. EDIT: hehe, ale dałem ciała ![]() ![]() Możesz też zamiast includować plik wczytywać go zmiennej i dokonywać podmiany np. poprzez
i drukować zmieniony szablon:
Ten post edytował akubiczek 13.12.2004, 16:23:50 -------------------- pozdrawiam, Adam Kubiczek
kubiczek.eu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykro mi ale to nie działa
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przenosze na php
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:37 |