![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 2 Dołączył: 15.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, tworzę pewien skrypt i mam pewien problem. Otóż w 0momencie, kiedy próbuję wyświetlić wyniki zapytania, pojawia się tylko pierwszy wynik. wynik powinien pojawić się w divie. Robię to w taki sposób:
Jeśli z kolei return zastąpię echo (wiem, że nie jest to prawidłowe, ale zrobiłem to w ramach testu), pojawiają się oba wpisy, jednak poza divem. Wcześniej próbowałem wyniki umieścić w tabeli, ale nic mi się nie pojawiało. W widoku natomiast mam dosyć typowy zapis - |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 35 Dołączył: 29.12.2014 Skąd: Otwock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
return kończy działanie funkcji. Zmień to na echo.
W divie daj wywołanie tej funkcji. Sprawdź |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 270 Pomógł: 184 Dołączył: 7.10.2012 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I jak juz trzymaj sie takiego zapisu:
Ten post edytował rad11 30.12.2014, 21:24:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 2 Dołączył: 15.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam jeden szablon i w poszczególnych divach uruchamiam określone funkcje w ten sposób:
To mam stworzyć nowy widok na potrzeby tego kontrolera (z tym samym wyglądem)? @Edit Na razie działa
Nie jest to jednak zbyt wygodne rozwiązanie: 1) Musiałem stworzyć dodatkowy widok. Na tym forum większość osób doradzała raczej wysyłanie danych do widoku za pomocą return i wyświetlanie ich w widoku. 2) W widoku nie załaduję helperów, czy bibliotek, więc jeśli będę chciał dodać pewne elementy (np. link do artykułu konstruowany za pomocą helpera url), będę musiał przygotować odpowiedni adres w kontrolerze i przesłać go do widoku, zamiast przesłać, np. cały kod html jak to robiłem do tej pory. Można jakoś zaradzić powyższym problemom? Ten post edytował Testosteron 31.12.2014, 10:00:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Czuję, że źle się do tego zabierasz. Kontroler powinien odpytać model w celu pobrania danych, model powinien zwrócić dane w postaci np. tablicy, następnie kontroler powinien przekazać je do widoku, a widok wyświetlić.
|
|
|
![]()
|
|
Dopiero uczę się CI i jeszcze nie korzystałem z modeli. Poczytam trochę na ten temat.
@Edit Zrobiłem mały test. Stworzyłem model:
I kontroler
Problem nie zniknął, ponieważ znowu muszę bawić się pętlą w kontrolerze i martwić się o to, że return zatrzyma pętlę, więc muszę tworzyć pętlę wewnątrz widoku. Chyba nie taka jest idea modelu MVC? Ten post edytował Testosteron 3.01.2015, 21:15:54 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro masz dane w tablicy już pobrane z modelu, to przekaż je do widoku.
I w view/test.php dajesz:
Pozatym, wczytaj sobie database do autoload. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 19:46 |