![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Piszę edytor php i chciałbym prosić o ewentualne sugestie na temat tego co powinno się w nim znaleźć. Szczegóły dotyczące programu, a także forum do dodawania komentarzy znajdują się pod adresem http://ohp.magres.net/phpwp.php |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprzegladaj sobie PHPEd'a i na nim oprzyj prace
-------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W komentarzach na twojej stronie napisalem Ci kilka sugesti.
Ja osobiscie uzywam AceHTML'a i musze powiedziec, ze jest to doskonaly program. Najlepiej jak bys podpatrzyl ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
popieram twoje chceci i pomysl ale i tak uwazam ze Hardcore PHPowcy nie lubia takich zabawek.
wystarczy jakis textedytor z kolorowaniem skladni :wink: -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2002 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym jeszcze proponował zamianę kilku ciągów w jednym i kilku dokumentach (nie wiem jak wam to wytłumaczyć
![]() Poprostu zainstaluj i otwórz program Spider Writer v5.2 -------------------- Markiz
wk.prv.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 0 Dołączył: 22.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja pisze w editplusie i szczerze go polecam!!
Koloruje skladnie php, html, css, vb, java, c++ i jeszcze kilka... Swietny "interface" bardzo poreczne rozmieszczenie i naprawde szybko sie z nim pisze... -------------------- If You don't believe in Yourself, no one else will.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wypróbowywałem już mnóstwo edytorów, ale jakoś zawsze wracam do Notepada. Wiem, że on nie ma kolorowania itp., ale wydaje mi się najwygodniejszy (chodzi przedewszystkim o menu kontekstowe, w którym zawarte są tylko najważniejsze polecenia).
Jeśli znacie jakiś edytor z menu kontekstowym takim jak ma Notatnik, a dodatkowo kolorującego składnię, to podajcie mi nazwę tego programu. -------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 27.04.2002 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jeśli znacie jakiś edytor z menu kontekstowym takim jak ma Notatnik, a dodatkowo kolorującego składnię, to podajcie mi nazwę tego programu.
Spider Writer v5.2 ![]() -------------------- Markiz
wk.prv.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Cytat Jeśli znacie jakiś edytor z menu kontekstowym takim jak ma Notatnik, a dodatkowo kolorującego składnię, to podajcie mi nazwę tego programu.
Spider Writer v5.2 ![]() Ściągnąłem sobie ten programik, zainstalowałem, uruchomiłem i... moim oczom ukazał się ogromny, rozbudowany, wieloramkowy edytor, który nie ma nic wspólnego z tym moim wymażonym. Niedość że jego menu kontekstowe liczy sobie parenaście pozycji, to jeszcze edytor ten nie koloruje php. Oczywiście mogę użyć kolorowania jakiegoś innego języka o podobnej składni, ale to już nie to samo. Na dodatek cały ten Spider to wstrętny shareware ![]() Za taką pomoc to ja dziękuję... -------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja polecam TEXTPAD pracuje w nim juz od dluzszego czasu i jest naprawde super bardzo prosty edytor textowy z wieloma mozliwosciami do ktorych trzeba w miare czasu po dochodzic :wink:
Ahaha kolorowanie skladni do niektorych jezykow trzeby manuialnie wgrywac. www.textpad.com -------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Witam!
Piszę edytor php i chciałbym prosić o ewentualne sugestie na temat tego co powinno się w nim znaleźć. Szczegóły dotyczące programu, a także forum do dodawania komentarzy znajdują się pod adresem http://ohp.magres.net/phpwp.php Możesz coś poprawić z prawym klawiszem myszy żeby kursor nie przemieszczał się tam gdzie klikniesz no i dodaj jakies menu kontekstowe |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2002 Skąd: Sz-n/Wroc/Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat ).
Jeśli znacie jakiś edytor z menu kontekstowym takim jak ma Notatnik, a dodatkowo kolorującego składnię, to podajcie mi nazwę tego programu. Polecam EditPlusa 8) Szybkosc dzialania, podglad, kolorowanie skladni - nie widzialem lepszego edytora tekstowego pod windowsy |
|
|
![]()
|
|
Chodziło mi o to, aby edytor miał takie menu:
.................................... Cofnij ----------------------------- Witnij Kopiuj Wklej Usuń ----------------------------- Zaznacz wszystko .................................... Dodatkowo gdyby kolorował kod, to byłby chyba już ideał. PS W notatniku mam jeszcze 3 zbędne polecenia dotyczące Unicode, ponieważ zainstalowałem sobie obsługę wszystkich języków, a więc edytor tekstowy posiadająy menu kontekstowe bez tych trzech pozycji, bardzo by mi się przydał (najlepiej jeśłi polecenia Unicode dostępne będą z górnego menu "Edycja" (nad polem tekstowym)) -------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 27 Dołączył: 24.03.2002 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tam skrobię w Pajączku 4.8.0, ale z niecierpliwością czekam na ten moment, gdy Rafał uwolni
![]() -------------------- Zbyszek 'antyqjon' Siciarz
siciarz.net | Aquila DSP C++ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 268 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
EditPlus jest chyba najlepszy, bo kolorowanie skladni mozna sobie samemu zrobic - da sie definiowac, standardowo jest do c++, perla, html, css, php, java ... a wiec to, co najwazniejsze ma juz od razu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pojawił się nowy Dreamweaver MX, podobno z większym wsparciem dla php. Można sprawdzić.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 0 Dołączył: 7.05.2002 Skąd: Sz-n/Wroc/Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Chodziło mi o to, aby edytor miał takie menu:
.................................... Cofnij ----------------------------- Witnij Kopiuj Wklej Usuń ----------------------------- Zaznacz wszystko .................................... A nie latwiej uzywac ctrl+[zxcva] i del niz jakiegos menu kontekstowego ![]() -------------------- /maggot/
|
|
|
![]()
|
|
Jeśli masz już skopiowany tekst, to łatwiej, ale do zaznaczania lepiej użyć myszki niż Shift+strzałka, a jeśli już trzymamy myszkę, to prościej kliknąć prawym klawiszem i wybrać, co potrzeba
![]() -------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 268 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Shiftem i strzalkami szybciej zaznacza sie tekst niz myszka... Klawiatura rulez
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Szubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli już tak wymieniacie edytory, to sprawdźcie jeszcze JEdit http://www.jedit.org
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:13 |