![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 8 Dołączył: 8.06.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(IMG:http://i1.memy.pl/obrazki/f878306548_salatka_i_bigos_na_swieta.jpg)
Witajcie ludzie, jak się u was spędza święta, macie jakieś tradycję (wspólne śpiewanie kolęd, potrawy itp.). Jak wam idą przygotowania? Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie w tym roku jakoś tak bezpłciowo (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jakie święta? za stary jestem na siedzenie i uśmiechanie się przy jednym stole z ludźmi których nie lubię. Także praca do wieczora, potem może coś z moją drugą połówką zrobimy, jakąś małą abstrakcję klasy rodzic.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znaczy będziesz uczył się jak rozszerzać klasę o nowe
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Znaczy będę rozszerzał klasę rodzina o nowe abstrakcje
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 27 Dołączył: 22.09.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Smutne takie święta przy kompie... Ja swoje spędzę z rodziną (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Aż czekam, żeby mieć więcej czasu dla żony i córeczki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Smutne takie święta przy kompie... Ja swoje spędzę z rodziną (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Aż czekam, żeby mieć więcej czasu dla żony i córeczki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Czytaj ze zrozumieniem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 3 Dołączył: 12.03.2011 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
My siadamy całą rodziną przy stole i wciągamy koks...mama w tym roku nie dostanie bo rok temu dla wujka Edka zabrakło przez chytrusa :]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
My siadamy całą rodziną przy stole i wciągamy koks...mama w tym roku nie dostanie bo rok temu dla wujka Edka zabrakło przez chytrusa :] Jak miało być smiesznie, to Ci nie wyszło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) U mnie tradycyjnie, cała rodzina, 12 potraw, sianko, czytanie pisma pasterka. |
|
|
![]()
|
|
Jak miało być smiesznie, to Ci nie wyszło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) U mnie tradycyjnie, cała rodzina, 12 potraw, sianko, czytanie pisma pasterka. Chyba ze o wegiel mu chodzilo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najlepsze święta to były do końca ubiegłego wieku. Później się coś popierniczyło, z roku na rok coraz gorzej, teraz to już w ogóle prawie nikt nie myśli o wspólnym stole. Gdyby nie fakt, że wiele osób z mojego kręgu podziela moje spostrzeżenia, to uznałbym, że to ja mam po prostu ten niefart. Nie zapomnę tej dawnej zajebistej atmosfery w domu jeszcze nawet parę dni przed wigilią... co tu dużo pisać. Przez jakiś czas wydawało mi się, że to ja wyrastam ze świat i już tego nie czuje, ale teraz jestem pewien, że to my wszyscy się poprzestawialiśmy. Skąd ta zmiana ? Te święta osobiście dla mnie będą kolejną rodzinną porażką.
Ten post edytował gitbejbe 22.12.2014, 07:29:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 160 Pomógł: 27 Dołączył: 22.09.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@gitbejbe
Przez ostatnie lata święta coraz mniej kojarzą się z Bogiem i rodziną, coraz bardziej z prezentami - niektórzy zaczynają myśleć o tym, żeby kupić każdemu prezent, bo oni mi na pewno kupią, zamisat posiedzieć chwilę razem. Coraz bardziej ludzie kojarzą święta tylko z urlopem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Za rodziną specialnie nie przepadamy, więc spędzamy święta w skromnym 4-osobowym gronie (+ psy) (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) jeszcze 10 lat temu nie mogłem się doczekać świąt i czułem tę magię. Nie jestem wierzący i teraz to jedynie okazja do wspólnego pogadania przy stole i zjedzenia tyle żarcia co nie ma normalnie (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@gitbejbe: właśnie nie wiem czy takie podejście nie jest bardziej w nas młodych. Bo ja mam identycznie. Teraz nawet choinki nie ubrałem a jako dziecko cały rok na ten moment czekałem. Z kolei u starszego wuja święta dalej są tym czym były. Przyjeżdża rodzina z innych miast, duża wspólna impreza w trakcie której można sobie porozmawiać i dobrze najeść. Prezenty tylko jako dodatek a nie główna myśl.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 655 Pomógł: 73 Dołączył: 2.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie podobnie. Tez myślałem że to może ja wyrastam ze swiat i tej magii ale to chyba otoczenie tak działa. W telewizji i Internecie tylko reklamy prezentów, na ulicach to samo.
Już nawet coca cola nie ma swojej reklamy. Albo jej nie widuje (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) w sama wigilie po pracy jadę di teściów i pewnie dzień lub dwa posiedzę tam aby uniknąć wojny z żoną (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) a potem dalej kodować, co nie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ważne, że Kevin będzie tradycyjnie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) btw 5 dni wolnego (IMG:style_emoticons/default/thumbsupsmileyanim.gif) - akurat będzie czas na nauke do sesji..
Ten post edytował Turson 22.12.2014, 09:37:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A może po prostu z wiekiem zmienia się tylko percepcja świąt? (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Ja odkurzę swoje buty do biegania, może w końcu się wyśpię i oczywiście analiza. (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A myślałem, że ja jestem dziwny i nie czuję tego.
Rok temu to nawet gotowe dania się kupowało z paczki. Śledzie gotowe, pierogi gotowe, barszczyk z proszku - dosłownie wszystko. Zmieniło się... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 46 Dołączył: 31.07.2009 Skąd: A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rodzinka przyjechała będzie fajnie, gotowanie mnie po części ominie bo siedzę w robocie, poza tym dochodzą mnie słuchy ze pod choinka znajdę D3 Ultimate ;p
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 22:49 |