|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2011 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam, mam napisaną aplikację webową PHP,MySQL odpalaną na localhoście i potrzebuję do niej dołączyć drukowanie paragonów. Czy istnieją jakieś gotowe rozwiązania umożliwiające to? Jaką kasę (drukarkę) fiskalną do tego kupić?
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 809 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%)
|
da się to zrobić samemu ale jest to dosyć skomplikowane.
Po pierwsze potrzebujesz dokumentację kasy(do pobrania ze strony producenta), po drugie potrzebujesz symulator kasy np. DFemul (no chyba że chcesz testować na prawdziwej), po trzecie bardzo, ale to bardzo dużo cierpliwości żeby to ogarnąć |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 6 Dołączył: 14.02.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%)
|
Robiłem coś takiego pod siebie i dla klienta, mogę Ci polecić kasy (drukarki fiskalne) firmy POSNET, do tego masz na stronie producenta pełny opis + pliki przykładowe.
Jedyny mankament jest taki że można tego używać tylko na IE (wymagana kontrolka ActiveX) - są chyba jakieś pluginy pod inne przeglądarki ale nie zagłębiałem się w temacie. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 141 Dołączył: 19.09.2006 Skąd: B-tów Ostrzeżenie: (0%)
|
Jedyny mankament jest taki że można tego używać tylko na IE (wymagana kontrolka ActiveX) A głupoty Pan gadasz, ja się bezpośrednio z php łączyłem (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 12:08 |